Elektirik zamları

SİYASET 07.07.2021 - 10:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1563+ kez okundu.
 

Elektirik zamları

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Elektrik fiyatlarına yapılan son zamları ve etkilenen sektörleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “Zamlar çiftçiyi tarlasına küstürdü” dedi
VATANDAŞA ZAM İKTİDARA YENİ SARAY  Orhan Sümer, “Yürütülen yanlış ekonomi politikasının sonuçları ne yazık ki yine vatandaşımızın sırtına yükleniyor. Özellikle Elektriğe yapılan “maliyet artışları” nedeniyle tüm abone gruplarına uygulanacak yüzde 15 zam çiftçilerimizi çok zor duruma sokmuştur. Zaten her fırsatta üretim girdi maliyetlerinin yüksek oluşunu dile getiren özellikle tarım sektörü bir darbe daha almıştır.” Dedi.  ÇİFTÇİNİN GİRDİ MALİYETİ KATMERLENDİ Orhan Sümer, “Elektrik şu anda çiftçilerimizin, hayvan yetiştiricilerinin, tarım sektörü bileşenlerinin en büyük gider kalemidir. Tüm sektörler pandemi şartlarının hafiflemesiyle elektrik ücretlerinde indirim beklerken yapılan zamlar, saray iktidarının vatandaşın halinden anlamadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Yapılan zamlarla sanayicilerimizin, KOBİ’lerimizin, tarım sektörünün maliyetleri ciddi ölçüde artacaktır.” Dedi.  FATURA YİNE MİLLETE KESİLİYOR Orhan Sümer, “Ne yazık ki son zamlarla birlikte üretim ve yatırım iştahı kapanacak, cari açık ve enflasyon olumsuz etkilenecektir. Başta tarım olmak üzere tüm sektörleri büyük bir çıkmaza sokacak olan enerji zamları geri alınmalı, tasarruf saray giderleri kısılarak sağlanmalıdır. Pandeminin etkisinden çıkmaya çalışan, aylardır dükkanı kapalı olan, bu süreçte işini kaybeden milyonlarca vatandaşımız varken zam üzerine zam yapmak, yanlış ekonomi politikasının bedelini vatandaşa ödetmektir.” Dedi.   
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Elektrik fiyatlarına yapılan son zamları ve etkilenen sektörleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “Zamlar çiftçiyi tarlasına küstürdü” dedi

VATANDAŞA ZAM İKTİDARA YENİ SARAY 

Orhan Sümer, “Yürütülen yanlış ekonomi politikasının sonuçları ne yazık ki yine vatandaşımızın sırtına yükleniyor. Özellikle Elektriğe yapılan “maliyet artışları” nedeniyle tüm abone gruplarına uygulanacak yüzde 15 zam çiftçilerimizi çok zor duruma sokmuştur. Zaten her fırsatta üretim girdi maliyetlerinin yüksek oluşunu dile getiren özellikle tarım sektörü bir darbe daha almıştır.” Dedi. 

ÇİFTÇİNİN GİRDİ MALİYETİ KATMERLENDİ

Orhan Sümer, “Elektrik şu anda çiftçilerimizin, hayvan yetiştiricilerinin, tarım sektörü bileşenlerinin en büyük gider kalemidir. Tüm sektörler pandemi şartlarının hafiflemesiyle elektrik ücretlerinde indirim beklerken yapılan zamlar, saray iktidarının vatandaşın halinden anlamadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Yapılan zamlarla sanayicilerimizin, KOBİ’lerimizin, tarım sektörünün maliyetleri ciddi ölçüde artacaktır.” Dedi. 

FATURA YİNE MİLLETE KESİLİYOR

Orhan Sümer, “Ne yazık ki son zamlarla birlikte üretim ve yatırım iştahı kapanacak, cari açık ve enflasyon olumsuz etkilenecektir. Başta tarım olmak üzere tüm sektörleri büyük bir çıkmaza sokacak olan enerji zamları geri alınmalı, tasarruf saray giderleri kısılarak sağlanmalıdır. Pandeminin etkisinden çıkmaya çalışan, aylardır dükkanı kapalı olan, bu süreçte işini kaybeden milyonlarca vatandaşımız varken zam üzerine zam yapmak, yanlış ekonomi politikasının bedelini vatandaşa ödetmektir.” Dedi. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.