EMEKLİ VEKİL DE PERİŞAN!

GÜNDEM 09.01.2022 - 18:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1594+ kez okundu.
 

EMEKLİ VEKİL DE PERİŞAN!

Ülkemizde her geçen gün artan hayat pahalılığı, 18 bin lira maaş alan emekli milletvekillerini de vurdu (!) Türk Parlamenterler Birliği, emekli vekillerin enflasyon farkından faydalandırılmasını istedi.
VEKİL MAAŞI DA ERİMİŞ!   Ekim ayında yükselmeye başlayan döviz kuru, elektrikten doğalgaza, yakıttan gıda fiyatlarına yüzlerce üründe anormal fiyat artışlarına yol açtı. İşçinin, memurun ve emeklinin maaşları yapılan enflasyon oranındaki artışlara rağmen adeta kuşa döndü.    ENFLASYON FARKI İSTİYORLAR  Eski dönem milletvekillerini bünyesinde toplayan Türk Parlamenterler Birliği, vekil maaşlarının yetersiz kaldığını ileri sürerek, enflasyon farkı için düğmeye bastı. Emekli milletvekili maaşları 2021 yılında 16 bin 473 TL idi. Kanun değişikliği yapılmazsa, 2022 yılı boyunca 18 bin 748 TL aylık alacaklar. FEDAKARLIK YAPIN ÇAĞRISI  Bu arada, emekli vekillerinin zam taleplerine sosyal medyada tepki yağdı. Binlerce çalışanın 4 bin 250 lira asgari ücretle çalıştığını kaydedenler, milletvekillerinin de ülke için fedakarlık yaparak, 18 bin liralık maaşları ile ‘idare’ etmelerini istedi.
Ülkemizde her geçen gün artan hayat pahalılığı, 18 bin lira maaş alan emekli milletvekillerini de vurdu (!) Türk Parlamenterler Birliği, emekli vekillerin enflasyon farkından faydalandırılmasını istedi.

VEKİL MAAŞI DA ERİMİŞ!

 

Ekim ayında yükselmeye başlayan döviz kuru, elektrikten doğalgaza, yakıttan gıda fiyatlarına yüzlerce üründe anormal fiyat artışlarına yol açtı. İşçinin, memurun ve emeklinin maaşları yapılan enflasyon oranındaki artışlara rağmen adeta kuşa döndü. 

 

ENFLASYON FARKI İSTİYORLAR 


Eski dönem milletvekillerini bünyesinde toplayan Türk Parlamenterler Birliği, vekil maaşlarının yetersiz kaldığını ileri sürerek, enflasyon farkı için düğmeye bastı. Emekli milletvekili maaşları 2021 yılında 16 bin 473 TL idi. Kanun değişikliği yapılmazsa, 2022 yılı boyunca 18 bin 748 TL aylık alacaklar.


FEDAKARLIK YAPIN ÇAĞRISI 


Bu arada, emekli vekillerinin zam taleplerine sosyal medyada tepki yağdı. Binlerce çalışanın 4 bin 250 lira asgari ücretle çalıştığını kaydedenler, milletvekillerinin de ülke için fedakarlık yaparak, 18 bin liralık maaşları ile ‘idare’ etmelerini istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.