ENERJİ-SA İŞÇİSİ EYLEMDE!

GÜNDEM 09.07.2021 - 17:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1625+ kez okundu.
 

ENERJİ-SA İŞÇİSİ EYLEMDE!

SENDİKAYI SUÇLADI, EYLEM YAPTILAR   Adana Enerji-Sa’da Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası’na (Tes-İş) üye işçiler, sendikayı yetersiz zam oranını kabul etmekle suçlayıp eylem yaptı. İşçiler, masa başında oturan işçinin eline ayda ortalama 6-7 bin lira geçtiğini, kendilerinin ise üvey evlat muamelesi gördüklerini ileri sürüyor.   SENDİKA İŞVERENİ SAVUNUYOR İDDİASI   Sendikanın çalışanların bilgisine başvurmadığını savunan bir grup işçi, enflasyon yüzde 9,42 olmasına rağmen sendikanın yüzde 9’luk artışı 3 yıl için kabul ettiğini öne sürdü. Ellerine ortalama aylık 3 bin 250 lira geçtiğini kaydeden işçiler, “Ücretlerin yükseltilmesini bekliyoruz. Sendika bizi savunacağına işvereni savunuyor” diye tepki gösterdi.   TES-İŞ BAŞKANI GÜNGÖR, GÖRÜŞÜYOR   Merkez Yüreğir ilçesi Atakent mahallesindeki Enerjsi-Sa Eğitim Merkezi önünde toplanan işciler, “İşçiyiz haklıyız, kazanacağız” sloganları attı. Bu arada, Tes-İş Adana Şube Başkanı Osman Güngör’ün Enerji-Sa işçilerinin durumunu görüşmek için şirket yetkilileri ile görüştüğü öğrenildi. İşçiler, şirketin sosyal yardım ücreti de ödemesini istiyor.  

SENDİKAYI SUÇLADI, EYLEM YAPTILAR

 

Adana Enerji-Sa’da Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası’na (Tes-İş) üye işçiler, sendikayı yetersiz zam oranını kabul etmekle suçlayıp eylem yaptı. İşçiler, masa başında oturan işçinin eline ayda ortalama 6-7 bin lira geçtiğini, kendilerinin ise üvey evlat muamelesi gördüklerini ileri sürüyor.

 

SENDİKA İŞVERENİ SAVUNUYOR İDDİASI

 

Sendikanın çalışanların bilgisine başvurmadığını savunan bir grup işçi, enflasyon yüzde 9,42 olmasına rağmen sendikanın yüzde 9’luk artışı 3 yıl için kabul ettiğini öne sürdü. Ellerine ortalama aylık 3 bin 250 lira geçtiğini kaydeden işçiler, “Ücretlerin yükseltilmesini bekliyoruz. Sendika bizi savunacağına işvereni savunuyor” diye tepki gösterdi.

 

TES-İŞ BAŞKANI GÜNGÖR, GÖRÜŞÜYOR

 

Merkez Yüreğir ilçesi Atakent mahallesindeki Enerjsi-Sa Eğitim Merkezi önünde toplanan işciler, “İşçiyiz haklıyız, kazanacağız” sloganları attı. Bu arada, Tes-İş Adana Şube Başkanı Osman Güngör’ün Enerji-Sa işçilerinin durumunu görüşmek için şirket yetkilileri ile görüştüğü öğrenildi. İşçiler, şirketin sosyal yardım ücreti de ödemesini istiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.