Ergin: Altyapı yetersizliği, öğretmenlere yüklenemez

EĞİTİM 22.04.2022 - 16:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1992+ kez okundu.
 

Ergin: Altyapı yetersizliği, öğretmenlere yüklenemez

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Adana Şube Başkanı Seher Ergin, “Uzaktan eğitimde yaşanan aksaklıklar nedeniyle öğretmenlerin ek ders ücretlerini kesmeyin! Aksi halde bu kendi kusurunuz nedeniyle mağduriyet yaratılması halinde binlerce dava ile muhatap olacaksınız” dedi.    Ergin, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün duyuru yaptığını ve 11-15 Nisan ayında gerçekleşecek mesleki eğitim çalışmalarının uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşeceğinin bildirildiğini ve çalışmaların da bu yöntem üzerinden tamamlandığını bildirdi.   Ergin, “Ancak uzaktan eğitim yoluyla gerçekleşen çalışmalarda alt yapı sorunları nedeniyle çok sayıda öğretmenin bağlantı sorunları yaşadığı ve de teknik nedenlerle katılımda sorunlar gerçekleştiği bilgisi sendikamıza ulaşmıştır. Önceki mesleki çalışma döneminde de benzer teknik sorunlar yaşanmış ve çok sayıda öğretmenimizin bu sebeple ek ders ücretlerinde kesinti yapılması söz konusu olmuştur. O dönemde de Eğitim-İş olarak Bakanlığı uyarmış ve ayrıca mağduriyet yaşayan üyelerimiz adına davalar açmıştık.  Açılan bu davalar da hala devam etmekte, konuya ilişkin emsal oluşturması adına bu yargı kararları beklenmektedir.” diye konuştu.  Ergin, şöyle devam etti: “Teknik alt yapı yetersizliğini hala gidermeyip, tekrar tekrar bu kusurunu öğretmenlerin üzerine yıkmaya çalışan, aynı mağduriyetleri göz göre göre yaşatan MEB’i tekrar uyardık. Kendi kusurunuzu örtmek için öğretmenlerimizi mağdur etmeyin! Uzaktan eğitimde yaşanan aksaklıklar nedeniyle öğretmenlerin ek ders ücretlerini kesmeyin! Aksi halde bu kendi kusurunuz nedeniyle mağduriyet yaratılması halinde binlerce dava ile muhatap olacaksınız! Eğitim-İş olarak sürecin takipçisi olacağımızın ve tüm yargısal süreçleri de işleteceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Adana Şube Başkanı Seher Ergin, “Uzaktan eğitimde yaşanan aksaklıklar nedeniyle öğretmenlerin ek ders ücretlerini kesmeyin! Aksi halde bu kendi kusurunuz nedeniyle mağduriyet yaratılması halinde binlerce dava ile muhatap olacaksınız” dedi. 

 

Ergin, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün duyuru yaptığını ve 11-15 Nisan ayında gerçekleşecek mesleki eğitim çalışmalarının uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleşeceğinin bildirildiğini ve çalışmaların da bu yöntem üzerinden tamamlandığını bildirdi.

 

Ergin, “Ancak uzaktan eğitim yoluyla gerçekleşen çalışmalarda alt yapı sorunları nedeniyle çok sayıda öğretmenin bağlantı sorunları yaşadığı ve de teknik nedenlerle katılımda sorunlar gerçekleştiği bilgisi sendikamıza ulaşmıştır. Önceki mesleki çalışma döneminde de benzer teknik sorunlar yaşanmış ve çok sayıda öğretmenimizin bu sebeple ek ders ücretlerinde kesinti yapılması söz konusu olmuştur. O dönemde de Eğitim-İş olarak Bakanlığı uyarmış ve ayrıca mağduriyet yaşayan üyelerimiz adına davalar açmıştık.  Açılan bu davalar da hala devam etmekte, konuya ilişkin emsal oluşturması adına bu yargı kararları beklenmektedir.” diye konuştu. 


Ergin, şöyle devam etti: “Teknik alt yapı yetersizliğini hala gidermeyip, tekrar tekrar bu kusurunu öğretmenlerin üzerine yıkmaya çalışan, aynı mağduriyetleri göz göre göre yaşatan MEB’i tekrar uyardık. Kendi kusurunuzu örtmek için öğretmenlerimizi mağdur etmeyin! Uzaktan eğitimde yaşanan aksaklıklar nedeniyle öğretmenlerin ek ders ücretlerini kesmeyin! Aksi halde bu kendi kusurunuz nedeniyle mağduriyet yaratılması halinde binlerce dava ile muhatap olacaksınız! Eğitim-İş olarak sürecin takipçisi olacağımızın ve tüm yargısal süreçleri de işleteceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.