"Esnafın ölüm fermanını imzaladılar"

GÜNDEM 28.04.2021 - 13:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2648+ kez okundu.
 

"Esnafın ölüm fermanını imzaladılar"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, sosyal yardımsız ve desteksiz tam kapanma kararını sert sözlerle eleştirdi, yanlıştan dönülmesi için iktidara çağrı yaptı. Esnafa kira, fatura, kredi ve borç desteği verilmesini, halka günlük yaşamı idame ettirecek yardımda bulunulmasını talep eden Barut, alkol satış yasağının da kaldırılmasını istedi. "AKP'NİN ANLAYIŞI VİRÜS KADAR TEHLİKELİ" Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Salgınla mücadelede tam kapanma kararının fazlasıyla eksiği var. Bir yandan küçük esnafın işyerini kapatıp diğer tarafta büyük alışveriş merkezlerini ve zincir marketleri açık tutmak ayrımcılıktır. En az virüs kadar tehlikeli bu çarpık anlayış, 135 bin esnafın iflas etmesinin nedenidir. Esnafın ödenecek çekleri, kredileri, borçları ne olacak? Bu şartlarda elektrik, su faturaları, kira ödemelerini kim, nasıl yapacak?" dedi. "SOSYAL DEVLETİN GEREĞİNİ YAPIN" Sosyal yardımsız ve desteksiz kapanma kararının, zor şartlara rağmen ayakta kalan sınırlı sayıdaki esnafı da perişan edeceğini dile getiren Ayhan Barut, "Tekel bayilerine getirilen fiili alkol satışı yasağı da hem yaşam biçimine müdahaledir, hem de esnafın ölüm fermanıdır. Gelin sağlıkçılarımızın iş yükünü azaltın, yeni atamalarla sağlık ordusunu güçlendirin. Esnafından çiftçisine, işsizinden emeklisine tüm halka günlük yaşamı idame ettirecek, borçlarını ödeyebilecek, sosyal devletin gereği yeterli desteği verin" diye konuştu.



ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, sosyal yardımsız ve desteksiz tam kapanma kararını sert sözlerle eleştirdi, yanlıştan dönülmesi için iktidara çağrı yaptı. Esnafa kira, fatura, kredi ve borç desteği verilmesini, halka günlük yaşamı idame ettirecek yardımda bulunulmasını talep eden Barut, alkol satış yasağının da kaldırılmasını istedi.

"AKP'NİN ANLAYIŞI VİRÜS KADAR TEHLİKELİ"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Salgınla mücadelede tam kapanma kararının fazlasıyla eksiği var. Bir yandan küçük esnafın işyerini kapatıp diğer tarafta büyük alışveriş merkezlerini ve zincir marketleri açık tutmak ayrımcılıktır. En az virüs kadar tehlikeli bu çarpık anlayış, 135 bin esnafın iflas etmesinin nedenidir. Esnafın ödenecek çekleri, kredileri, borçları ne olacak? Bu şartlarda elektrik, su faturaları, kira ödemelerini kim, nasıl yapacak?" dedi.

"SOSYAL DEVLETİN GEREĞİNİ YAPIN"

Sosyal yardımsız ve desteksiz kapanma kararının, zor şartlara rağmen ayakta kalan sınırlı sayıdaki esnafı da perişan edeceğini dile getiren Ayhan Barut, "Tekel bayilerine getirilen fiili alkol satışı yasağı da hem yaşam biçimine müdahaledir, hem de esnafın ölüm fermanıdır. Gelin sağlıkçılarımızın iş yükünü azaltın, yeni atamalarla sağlık ordusunu güçlendirin. Esnafından çiftçisine, işsizinden emeklisine tüm halka günlük yaşamı idame ettirecek, borçlarını ödeyebilecek, sosyal devletin gereği yeterli desteği verin" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.