ET VE SÜTE ZAM KAPIDA!

GÜNDEM 22.10.2021 - 16:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1937+ kez okundu.
 

ET VE SÜTE ZAM KAPIDA!

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Bıçak kemiğe dayandı, üretim risk altında, çiftçi üretmek istemiyor” dedi.
Solakoğlu, üreticinin eline geçen çiğ süt litre fiyatının 3 lira 90 kuruşun altında olmaması gerektiğini, süt priminin de litre de 0,40 lira olmasını istedi. TÜSEDAD Başkanı, ayrıca, üreticinin eline geçen karkas et fiyatının da kilo da 52 lira olması gerektiğine dikkat çekti.   İNEKLER KESİME GÖNDERİLİR TÜSEDAD’dan yapılan açıklamada özetle şöyle denildi: “Türk lirasının değer kaybı ve faiz oranlarının artışı, ağırlıklı ithal hammadde fiyatlarının öngörülebilirliğini ortadan kaldırmıştır. Üretimde istikrar esastır bunun sağlanması için süt/yem paritesine riayet edilmelidir. Hammadde girdi maliyetlerini kontrol etmeksizin salt süt ve et fiyatlarını regüle ederek üretimin sürdürülmesi mümkün değildir. Mevcut durumda gösteriyor ki dayanacak gücü kalmayan üretici süt ineklerini kesime göndermektedir.”
Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Bıçak kemiğe dayandı, üretim risk altında, çiftçi üretmek istemiyor” dedi.

Solakoğlu, üreticinin eline geçen çiğ süt litre fiyatının 3 lira 90 kuruşun altında olmaması gerektiğini, süt priminin de litre de 0,40 lira olmasını istedi. TÜSEDAD Başkanı, ayrıca, üreticinin eline geçen karkas et fiyatının da kilo da 52 lira olması gerektiğine dikkat çekti.

 

İNEKLER KESİME GÖNDERİLİR

TÜSEDAD’dan yapılan açıklamada özetle şöyle denildi: “Türk lirasının değer kaybı ve faiz oranlarının artışı, ağırlıklı ithal hammadde fiyatlarının öngörülebilirliğini ortadan kaldırmıştır. Üretimde istikrar esastır bunun sağlanması için süt/yem paritesine riayet edilmelidir. Hammadde girdi maliyetlerini kontrol etmeksizin salt süt ve et fiyatlarını regüle ederek üretimin sürdürülmesi mümkün değildir. Mevcut durumda gösteriyor ki dayanacak gücü kalmayan üretici süt ineklerini kesime göndermektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.