EVDE BAKIM PARASI YETMİYOR!

GÜNDEM 25.10.2021 - 17:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1030+ kez okundu.
 

EVDE BAKIM PARASI YETMİYOR!

Aylık 1657 lira ile geçinmek zorunda olan diyaliz hastası anne ile kızı, biriken faturalar ve TOKİ taksitlerinden dolayı çaresiz.
Adana’da yalnızca “evde bakım parası” ile geçinmek zorunda olan diyaliz hastanesi anne ve kızı hayırseverlerden uzanacak yardım eli bekliyor. Devlet, yüzde 50 ve üzerinde ağır engelliler için her ay 1.657 lira “evde bakım parası” ödüyor.    Merkez Sarıçam ilçesi Akkuyu TOKİ’de ikamet eden 6 çocuk annesi 57 yaşındaki Sevgi Tamuca, kronik böbrek rahatsızlığından dolayı tedavi görüyor. Kızı 31 yaşındaki Yağmur Tamuca da hasta annesine bakıyor. Yağmur Tamuca, annesinin bakımıyla uğraştığından dolayı “evde bakım parası” aldıklarını ancak bunun kendilerini geçindirmeye yetmediğini söyledi.    Zor günler geçirdiklerini, kira parası veremediklerini, elektrik, su telefon gibi zorunlu harcamaların altından bile kalkamadıklarını anlatan Yağmur Tamuca, “Borçlarımız birikti, ben de anneme bakıyorum bundan dolayı ek bir işte çalışamıyorum. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Devlet büyüklerimizden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.    Sevgi Tamuca, Sarıçam Kaymakamlığı’na iki yıl önce annesine engelli maaşı bağlanması için başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını da sözlerine ekledi.
Aylık 1657 lira ile geçinmek zorunda olan diyaliz hastası anne ile kızı, biriken faturalar ve TOKİ taksitlerinden dolayı çaresiz.

Adana’da yalnızca “evde bakım parası” ile geçinmek zorunda olan diyaliz hastanesi anne ve kızı hayırseverlerden uzanacak yardım eli bekliyor. Devlet, yüzde 50 ve üzerinde ağır engelliler için her ay 1.657 lira “evde bakım parası” ödüyor. 

 

Merkez Sarıçam ilçesi Akkuyu TOKİ’de ikamet eden 6 çocuk annesi 57 yaşındaki Sevgi Tamuca, kronik böbrek rahatsızlığından dolayı tedavi görüyor. Kızı 31 yaşındaki Yağmur Tamuca da hasta annesine bakıyor. Yağmur Tamuca, annesinin bakımıyla uğraştığından dolayı “evde bakım parası” aldıklarını ancak bunun kendilerini geçindirmeye yetmediğini söyledi. 

 

Zor günler geçirdiklerini, kira parası veremediklerini, elektrik, su telefon gibi zorunlu harcamaların altından bile kalkamadıklarını anlatan Yağmur Tamuca, “Borçlarımız birikti, ben de anneme bakıyorum bundan dolayı ek bir işte çalışamıyorum. Ne yapacağımızı bilemez haldeyiz. Devlet büyüklerimizden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Sevgi Tamuca, Sarıçam Kaymakamlığı’na iki yıl önce annesine engelli maaşı bağlanması için başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını da sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.