Futbol 3. Lig gruplarında küme düşme 1 sezon daha ertelenmelidir

GÜNDEM 28.04.2021 - 13:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1921+ kez okundu.
 

Futbol 3. Lig gruplarında küme düşme 1 sezon daha ertelenmelidir

  İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu Türkiye Futbol Federasyonuna seslenerek özellikle 3. Lig gruplarından küme düşme kaldırılsın dedi. Çulhaoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. Covid-19 pandemisi Türkiye Profesyonel Liglerinde mücadele eden birçok futbol kulübümüzü de olumsuz manada etkisi altına almıştır. Salgına rağmen özellikle 3. Ligin devam etmesi zor şartlar oluşturmuştur. 3. Lig Profesyonel ligine tam hazır olmayan Bal kategorilerinden çıkan hakemlerle başlanmış ve devam ettirilmiş, yapılan hatalar da haliyle skorlara yansımıştır. Buda takımların puan olarak lig sıralamasını mutlak surette etkilemiştir. Pandemi nedeniyle birçok kulübün birden fazla sporcusu-Antrenör ve çalışanı coronoya yakalanmış, 2-3 hafta hiçbir antrenman ve müsabakaya katılamayarak lig motivasyonlarını da kaybetmişlerdir. Ayrıca ligin 1. ve 2. Yarısında farklı talimat uygulanması ile ilk yarısında belli bir sayı üzerinde çıkan pozitif vakalarda müsabakalar ertelenirken, ligin 2. Yarısında talimat değiştirilmiş, belli bir sayı üzerinde pozitif vaka çıksa dahi müsabakaya katılmak zorunlu hale getirilmiş, çıkılmadığı takdirde de 3-0 mağlup hükmünün getirilmesi ağır bir cezalandırılma olmuş, bu da haliyle haksız sonuçlar doğurmuştur. Bu kadro derinliği ve maddi gücü olan takımlara çok tesir etmemiş ancak, bu güçlere sahip olmayan takımların aleyhine bir durum oluşturmuştur. Tüm bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda sporda adaleti sağlamak için 3. Lig Guruplarında küme düşmenin 1 sezon daha ertelenmesi çok doğru ve yerinde bir karar olacaktır. Bu vesile ile şimdiden Adana Demirsporumuza süper lig yolunda üstün başarılar diliyor, Adanasporumuzuda önümüzdeki sezonda süper ligde görme isteğimizi belirtiyoruz. Adana’da faaliyet gösteren bütün futbol takımlarımıza, yöneticilerine, idari ve teknik kadrolarına, sporcularına, çalışanlarına, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

 

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu Türkiye Futbol Federasyonuna seslenerek özellikle 3. Lig gruplarından küme düşme kaldırılsın dedi. Çulhaoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Covid-19 pandemisi Türkiye Profesyonel Liglerinde mücadele eden birçok futbol kulübümüzü de olumsuz manada etkisi altına almıştır. Salgına rağmen özellikle 3. Ligin devam etmesi zor şartlar oluşturmuştur.

3. Lig Profesyonel ligine tam hazır olmayan Bal kategorilerinden çıkan hakemlerle başlanmış ve devam ettirilmiş, yapılan hatalar da haliyle skorlara yansımıştır. Buda takımların puan olarak lig sıralamasını mutlak surette etkilemiştir. Pandemi nedeniyle birçok kulübün birden fazla sporcusu-Antrenör ve çalışanı coronoya yakalanmış, 2-3 hafta hiçbir antrenman ve müsabakaya katılamayarak lig motivasyonlarını da kaybetmişlerdir. Ayrıca ligin 1. ve 2. Yarısında farklı talimat uygulanması ile ilk yarısında belli bir sayı üzerinde çıkan pozitif vakalarda müsabakalar ertelenirken, ligin 2. Yarısında talimat değiştirilmiş, belli bir sayı üzerinde pozitif vaka çıksa dahi müsabakaya katılmak zorunlu hale getirilmiş, çıkılmadığı takdirde de 3-0 mağlup hükmünün getirilmesi ağır bir cezalandırılma olmuş, bu da haliyle haksız sonuçlar doğurmuştur. Bu kadro derinliği ve maddi gücü olan takımlara çok tesir etmemiş ancak, bu güçlere sahip olmayan takımların aleyhine bir durum oluşturmuştur.

Tüm bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda sporda adaleti sağlamak için 3. Lig Guruplarında küme düşmenin 1 sezon daha ertelenmesi çok doğru ve yerinde bir karar olacaktır.

Bu vesile ile şimdiden Adana Demirsporumuza süper lig yolunda üstün başarılar diliyor, Adanasporumuzuda önümüzdeki sezonda süper ligde görme isteğimizi belirtiyoruz.

Adana’da faaliyet gösteren bütün futbol takımlarımıza, yöneticilerine, idari ve teknik kadrolarına, sporcularına, çalışanlarına, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.