GEÇMEYEN KULAK TIKANIKLIĞINA DİKKAT!

SAĞLIK-YAŞAM 09.09.2021 - 11:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2194+ kez okundu.
 

GEÇMEYEN KULAK TIKANIKLIĞINA DİKKAT!

Kulak içinde basınç ve dolgunluk hissedilmesine yol açan kulak tıkanıklığını geçici bir işitme kaybı olarak tanımlamak mümkün. Seslerin net bir şekilde duyulmasına engel olan bu durum farklı nedenlerle ortaya çıkabilirken her yaştan bireyde görülebiliyor ve genellikle kendiliğinden geçiyor. Basit bir rahatsızlık gibi görünen kulak tıkanıklığı, bireyin yaşam kalitesini oldukça düşürüyor. Tıkalı kulağını bilinçsizce bir şekilde açmaya çalışmak ise çoğu zaman olumsuz sonuçlara yol açıyor. Medline Adana Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan, söz konusu rahatsızlığın nadiren de olsa altta yatan ciddi bir soruna işaret edebileceğini söyleyerek bu durum karşısında yapılması gerekenleri anlattı.

Kulak içinde basınç ve dolgunluk hissedilmesine yol açan kulak tıkanıklığını geçici bir işitme kaybı olarak tanımlamak mümkün. Seslerin net bir şekilde duyulmasına engel olan bu durum farklı nedenlerle ortaya çıkabilirken her yaştan bireyde görülebiliyor ve genellikle kendiliğinden geçiyor.

Basit bir rahatsızlık gibi görünen kulak tıkanıklığı, bireyin yaşam kalitesini oldukça düşürüyor. Tıkalı kulağını bilinçsizce bir şekilde açmaya çalışmak ise çoğu zaman olumsuz sonuçlara yol açıyor. Medline Adana Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan, söz konusu rahatsızlığın nadiren de olsa altta yatan ciddi bir soruna işaret edebileceğini söyleyerek bu durum karşısında yapılması gerekenleri anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.