Görsel Tasarımda Çağrışım

KÜLTÜR-SANAT 05.07.2021 - 11:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2556+ kez okundu.
 

Görsel Tasarımda Çağrışım

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümünün daveti üzerine Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Şansal Erdinç, “Görsel Tasarımda Çağrışım, Pareidolila ve Apofeni” konulu seminer verdi. “cukurovagsf” YouTube kanalında da https://youtu.be/nqXgILyW8oM linkiyle paylaşılan seminer Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Uslu moderatörlüğünde gerçekleştirildi. “Görsel Tasarımda Çağrışım, Pareidolia ve Apofeni” başlıklı seminerde Dr. Öğr. Üyesi Şansal Erdinç tarafından yapılan ‘Pareidolia’ terimini “Nesnelerin üzerinde gerçekte olmasa da surat gibi olmayan şeyleri görmek” şeklinde açıkladı. Dr. Öğr. Üyesi Erdinç sunumunda kişiliğimizin, cinsiyetimizin ve duygusal durum halimizin; baktığımız nesnelerde insan yüzü görme ve diğer anlamlı şeyler oluşturma eğilimimizi etkilediğini ileri sürerek sanatçıların ve tasarımcıların bu tür kavramları, çeşitli çağrışım sistemleri kurgularken nasıl kullandıklarına dair eğlenceli örneklerle anlattı.  

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümünün daveti üzerine Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Şansal Erdinç, “Görsel Tasarımda Çağrışım, Pareidolila ve Apofeni” konulu seminer verdi.

“cukurovagsf” YouTube kanalında da https://youtu.be/nqXgILyW8oM linkiyle paylaşılan seminer Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Uslu moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

“Görsel Tasarımda Çağrışım, Pareidolia ve Apofeni” başlıklı seminerde Dr. Öğr. Üyesi Şansal Erdinç tarafından yapılan ‘Pareidolia’ terimini “Nesnelerin üzerinde gerçekte olmasa da surat gibi olmayan şeyleri görmek” şeklinde açıkladı.

Dr. Öğr. Üyesi Erdinç sunumunda kişiliğimizin, cinsiyetimizin ve duygusal durum halimizin; baktığımız nesnelerde insan yüzü görme ve diğer anlamlı şeyler oluşturma eğilimimizi etkilediğini ileri sürerek sanatçıların ve tasarımcıların bu tür kavramları, çeşitli çağrışım sistemleri kurgularken nasıl kullandıklarına dair eğlenceli örneklerle anlattı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.