Gürer: 40 bin mezundan sadece 50’si atanabildi

EĞİTİM 30.12.2020 - 14:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1744+ kez okundu.
 

Gürer: 40 bin mezundan sadece 50’si atanabildi

     Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eğitimini ‘yaşlı bakım teknikeri’ olarak  yaparak mezun olanların, ‘atanamama sorununu’, Sağlık Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi. 14 YILDA SADECE 50 YAŞLI BAKIM TEKNİKERİ ATANDI  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 2006 yılından bu yana Yaşlı Bakım Teknikerliği Bölümünden 40 bine yakın kişinin mezun olduğunu ve bugüne kadar ataması yapılanların sayısının ise 50’de kaldığını belirtti.  12 BİN ATAMADA 9 KİŞİLİK KADRO  Sağlık Bakanlığı’nın 12 bin kişilik son atamasında yaşlı bakı teknikerliğine sadece 9 kadronun ayrıldığına dikkat çeken Gürer, “Korona virüsün neden olduğu pandemi sürecinde en çok ihtiyaç duyulan meslek grupları arasında yer alan yaşlı bakım teknikerliğine atama yapılması, bu  alandaki boşluğu dolduracak hem de kadroya bekleyen binlerce gencin istihdam edilmesini sağlayacaktır” dedi.  İHTİYAÇ MI YOK, KADRO MU YOK? Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu soruları yöneltti:  “Yaşlı bakım teknikerleri bölümü 2Q06?dan beri mezun vermektedir, ancak yapılan toplam alım sadece 50 kişi ve nerdeyse 8 yıl boyunca 0 kadrodur. Salgın döneminde ihtiyaç duyulacak yaşlı bakım teknikerlerine 12.000 alımında verilen kadronun 9 kişi olması, ayrıca 40.000 mezunun, yüksek puanlarla atanamamasının nedeni nedir? Yaşlı Bakım Teknikerlerine kamuda ihtiyaç yok mudur? Kadro mu yoktur?”  

 

  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eğitimini ‘yaşlı bakım teknikeri’ olarak  yaparak mezun olanların, ‘atanamama sorununu’, Sağlık Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

14 YILDA SADECE 50 YAŞLI BAKIM TEKNİKERİ ATANDI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 2006 yılından bu yana Yaşlı Bakım Teknikerliği Bölümünden 40 bine yakın kişinin mezun olduğunu ve bugüne kadar ataması yapılanların sayısının ise 50’de kaldığını belirtti. 

12 BİN ATAMADA 9 KİŞİLİK KADRO 

Sağlık Bakanlığı’nın 12 bin kişilik son atamasında yaşlı bakı teknikerliğine sadece 9 kadronun ayrıldığına dikkat çeken Gürer, “Korona virüsün neden olduğu pandemi sürecinde en çok ihtiyaç duyulan meslek grupları arasında yer alan yaşlı bakım teknikerliğine atama yapılması, bu  alandaki boşluğu dolduracak hem de kadroya bekleyen binlerce gencin istihdam edilmesini sağlayacaktır” dedi. 

İHTİYAÇ MI YOK, KADRO MU YOK?

Gürer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu soruları yöneltti: 

“Yaşlı bakım teknikerleri bölümü 2Q06?dan beri mezun vermektedir, ancak yapılan toplam alım sadece 50 kişi ve nerdeyse 8 yıl boyunca 0 kadrodur. Salgın döneminde ihtiyaç duyulacak yaşlı bakım teknikerlerine 12.000 alımında verilen kadronun 9 kişi olması, ayrıca 40.000 mezunun, yüksek puanlarla atanamamasının nedeni nedir? Yaşlı Bakım Teknikerlerine kamuda ihtiyaç yok mudur? Kadro mu yoktur?”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.