Gürer: KPSS ücretine zam yapmak AKP’nin ayıbıdır

GÜNDEM 02.06.2021 - 15:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1540+ kez okundu.
 

Gürer: KPSS ücretine zam yapmak AKP’nin ayıbıdır

     CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işsizliğin arttığı, iş olanaklarının azaldığı bir dönemde, KPSS ücretlerine zam yapılmasını, “AKP’nin ayıbı” olarak nitelendirdi. Gürer, böylesine sıkıntılı bir dönemde zam bir yana, sınav ücreti alınmasının bile ayıp olduğunu belirtti.    KPSS ÜCRETİ ELEŞTİRİSİ  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ücretlerine yapılan zamları eleştirdi.  ZAMLAR HIZ KESMİYOR  Pandemi döneminde dar gelirlilerin sorunlarının katlandığını anlatan Gürer, “AKP iktidarı yeterli desteği vermediği gibi, zamlar hız kesmemektedir, düzenli olarak doğal gaz, elektrik ve akaryakıta zam yapılmaktadır. İşsizlik katlamıştır” dedi.  AKP SINAVA GİRENİ YOLUYOR  Kamuda yeterli atama yapmayan, iş yaratmayan AKP iktidarının KPSS giriş ücretlerine zam yapmasını ‘ayıp’ olarak nitelendiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “KPSS Eğitim Bilimleri -her bir oturum için- geçen yıl 80 lirayken bu yıl 90 liraya çıkarılmıştır. KPSS Alan Bilgisi Sınavı 55 liradan 65 liraya çıkarılmıştır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı 80 liradan 95 liraya çıkarılmıştır. El insaf! Vicdan bu kadar mı karardı? İşsizi, iş umuduyla sınava gireni yolmak AKP iktidarına yakışır” ifadelerini kullandı.  İKTİDARIN YAPAMADIĞINI CHP’Lİ BELEDİYE YAPTI  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sosyal yardım alanlardan KPSS'ye gireceklerin giriş ücretini karşılayacağını açıkladığını belirten Ömer Fethi Gürer, “AKP iktidarının yapamadığını CHP'li belediye yapmaktadır. KPSS'ye zam yapanlar acaba hiç utanmıyorlar mı? KPSS ücretinin bu dönemde alınması ayıptır” şeklinde konuştu.  ZAM YAĞMURU DİNMİYOR, VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLMÜYOR Öte yandan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; elektrik, doğalgaz ve akaryakıta her ay düzenli olarak gelen zamların iğneden ipliğe tüm üretim ve yaşama yansıdığını belirtti. Çiftçiye verilen desteklerin mazot zammı ile tek seferde geri alındığını ifade eden Gürer, dar gelirlilerin artan sabit giderleri ile büyük geçim sıkıntısı içine düştüklerini de belirtti. Ömer Fethi Gürer, ülkede kuraklık nedeniyle beklenen yağmurların yağmadığını ancak zam yağmurunun dinmediğini, vatandaşın yüzünün gülmediğini de sözlerine ekledi.  

 

  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işsizliğin arttığı, iş olanaklarının azaldığı bir dönemde, KPSS ücretlerine zam yapılmasını, “AKP’nin ayıbı” olarak nitelendirdi. Gürer, böylesine sıkıntılı bir dönemde zam bir yana, sınav ücreti alınmasının bile ayıp olduğunu belirtti. 

 

KPSS ÜCRETİ ELEŞTİRİSİ 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ücretlerine yapılan zamları eleştirdi. 

ZAMLAR HIZ KESMİYOR 

Pandemi döneminde dar gelirlilerin sorunlarının katlandığını anlatan Gürer, “AKP iktidarı yeterli desteği vermediği gibi, zamlar hız kesmemektedir, düzenli olarak doğal gaz, elektrik ve akaryakıta zam yapılmaktadır. İşsizlik katlamıştır” dedi. 

AKP SINAVA GİRENİ YOLUYOR 

Kamuda yeterli atama yapmayan, iş yaratmayan AKP iktidarının KPSS giriş ücretlerine zam yapmasını ‘ayıp’ olarak nitelendiren CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “KPSS Eğitim Bilimleri -her bir oturum için- geçen yıl 80 lirayken bu yıl 90 liraya çıkarılmıştır. KPSS Alan Bilgisi Sınavı 55 liradan 65 liraya çıkarılmıştır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı 80 liradan 95 liraya çıkarılmıştır. El insaf! Vicdan bu kadar mı karardı? İşsizi, iş umuduyla sınava gireni yolmak AKP iktidarına yakışır” ifadelerini kullandı. 

İKTİDARIN YAPAMADIĞINI CHP’Lİ BELEDİYE YAPTI 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sosyal yardım alanlardan KPSS'ye gireceklerin giriş ücretini karşılayacağını açıkladığını belirten Ömer Fethi Gürer, “AKP iktidarının yapamadığını CHP'li belediye yapmaktadır. KPSS'ye zam yapanlar acaba hiç utanmıyorlar mı? KPSS ücretinin bu dönemde alınması ayıptır” şeklinde konuştu. 

ZAM YAĞMURU DİNMİYOR, VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLMÜYOR

Öte yandan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; elektrik, doğalgaz ve akaryakıta her ay düzenli olarak gelen zamların iğneden ipliğe tüm üretim ve yaşama yansıdığını belirtti. Çiftçiye verilen desteklerin mazot zammı ile tek seferde geri alındığını ifade eden Gürer, dar gelirlilerin artan sabit giderleri ile büyük geçim sıkıntısı içine düştüklerini de belirtti. Ömer Fethi Gürer, ülkede kuraklık nedeniyle beklenen yağmurların yağmadığını ancak zam yağmurunun dinmediğini, vatandaşın yüzünün gülmediğini de sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.