Harika Çocuk, iki yıl sonra yeniden Adana’da

GÜNDEM 22.10.2021 - 16:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2268+ kez okundu.
 

Harika Çocuk, iki yıl sonra yeniden Adana’da

Adana’da, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile ilk konserini 2 yıl önce veren ‘Harika Çocuk’ İlyun Bürkev, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile yeniden sahne aldı.
Bürkev, Adana Belediyesi Konser Salonu’nda gerçekleşen konserde, katılanlara keyifli dakikalar yaşattı.  Dört yaşında piyano eğitimine başlayan İlyun Bürkev, altı yaşında piyano eğitimi konusunda referans kurum olarak gösterilen The Associated Board of the Royal Schools of Music’e başladı. Çevrimiçi aldığı üç yıllık eğitimini takdir belgesiyle tamamlayan Bürkev, 8 yaşında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı piyano eğitimi almaya başladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı’nda tam zamanlı eğitimine Prof. Dr. Burcu Aktaş Urgun ile devam eden Bürkev, aynı zamanda Devlet Sanatçısı Sayın Gülsin Onay ile çalışmalarını sürdürüyor. İlyun Bürkev ayrıca 2018 yılından bugüne Salzburg Mozarteum Üniversitesi Profesörü Gereon Kleiner’dan da düzenli olarak eğitim alıyor. Bürkev ayrıca;  • 2017 yılında Hisar Okulu Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü, • 2018 yılında Hırvatistan’ın Varazdin şehrinde düzenlenen Jurica Murai International Piano Competition B kategorisinde en yüksek puanla birincilik ödülü, • Temmuz 2018 tarihinde Paris’te düzenlenen International Piano Competition’da üçüncülük ödülü, • Nisan 2019 tarihinde Adana’da düzenlenen Rhapsody International Piano Competition’da üçüncülük ödülü, • Mayıs 2019 tarihinde İstanbul’da Pera International Piano Competition‘ da birincilik ödülü, • Temmuz 2019 tarininde İspanya’nın Granada şehrinde 9.Maria Herrero International Piano Competition’da birincilik ve aynı yarışmada Special Prize For Musicality ödüllerini kazandı.  • 25 Ekim 2019 tarihinde açılışını İdil Biret ile Fazıl Say’ın gerçekleştirdiği Adana Çukurova Devlet Senfoni konserlerinde yer alarak, ilk konserini verdi. • 10 Ocak 2020’de gerçekleşen Değer Zirvesi ve Türkiye'ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni'nde 'Sanatta Uluslararası Başarıları ile İlham Veren Genç Yetenek' ödülüne layık görüldü. • 24-30 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşen Chopin Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik, En İyi Chopin Yorumcusu ve En İyi Ulusal Beste alanlarında üç ödülü almaya hak kazandı.
Adana’da, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile ilk konserini 2 yıl önce veren ‘Harika Çocuk’ İlyun Bürkev, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile yeniden sahne aldı.
Bürkev, Adana Belediyesi Konser Salonu’nda gerçekleşen konserde, katılanlara keyifli dakikalar yaşattı. 
Dört yaşında piyano eğitimine başlayan İlyun Bürkev, altı yaşında piyano eğitimi konusunda referans kurum olarak gösterilen The Associated Board of the Royal Schools of Music’e başladı. Çevrimiçi aldığı üç yıllık eğitimini takdir belgesiyle tamamlayan Bürkev, 8 yaşında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı piyano eğitimi almaya başladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuarı’nda tam zamanlı eğitimine Prof. Dr. Burcu Aktaş Urgun ile devam eden Bürkev, aynı zamanda Devlet Sanatçısı Sayın Gülsin Onay ile çalışmalarını sürdürüyor. İlyun Bürkev ayrıca 2018 yılından bugüne Salzburg Mozarteum Üniversitesi Profesörü Gereon Kleiner’dan da düzenli olarak eğitim alıyor. Bürkev ayrıca; 
• 2017 yılında Hisar Okulu Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü, • 2018 yılında Hırvatistan’ın Varazdin şehrinde düzenlenen Jurica Murai International Piano Competition B kategorisinde en yüksek puanla birincilik ödülü, • Temmuz 2018 tarihinde Paris’te düzenlenen International Piano Competition’da üçüncülük ödülü, • Nisan 2019 tarihinde Adana’da düzenlenen Rhapsody International Piano Competition’da üçüncülük ödülü, • Mayıs 2019 tarihinde İstanbul’da Pera International Piano Competition‘ da birincilik ödülü, • Temmuz 2019 tarininde İspanya’nın Granada şehrinde 9.Maria Herrero International Piano Competition’da birincilik ve aynı yarışmada Special Prize For Musicality ödüllerini kazandı.  • 25 Ekim 2019 tarihinde açılışını İdil Biret ile Fazıl Say’ın gerçekleştirdiği Adana Çukurova Devlet Senfoni konserlerinde yer alarak, ilk konserini verdi. • 10 Ocak 2020’de gerçekleşen Değer Zirvesi ve Türkiye'ye Değer Katan Markalar Ödül Töreni'nde 'Sanatta Uluslararası Başarıları ile İlham Veren Genç Yetenek' ödülüne layık görüldü. • 24-30 Nisan 2021 tarihinde gerçekleşen Chopin Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik, En İyi Chopin Yorumcusu ve En İyi Ulusal Beste alanlarında üç ödülü almaya hak kazandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.