Hayvanlar İçin Adil Yönetim ve Uygulamalar Platformu kuruldu

29.12.2021 - 17:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2370+ kez okundu.
 

Hayvanlar İçin Adil Yönetim ve Uygulamalar Platformu kuruldu

Adana’da Hayvanlar İçin Adil Yönetim ve Uygulamalar Platformu (HAYUP) kuruldu. HAYUP Başkanı Av. Gülşah Görür, Hayvanları Koruma Kanunu başta olmak üzere yasal mevzuatın sistematik ve doğru şekilde uygulanmasını sağlayacaklarını söyledi.
Av. Görür, Egemen’e yaptığı açıklamada, HAYUP’un ülkemizde yürürlükte olan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu başta olmak üzere, konu ile ilgili yasal mevzuatın sistematik ve doğru şekilde uygulanabilmesini sağlayacağını anımsattı.    Devlet mekanizmasının adil, hukuki, hakkaniyetli, insanı ve vicdani koşullara, uluslararası sözleşmelere uygun ve yaşam hakkına koşulsuz biçimde saygılı olarak çalışmasını, ayrıca akılcı ve sağduyulu bir yaklaşımla tesis etmek esasıyla yola çıktıklarına dikkat çeken Gülşah Görür, “Kamunun her kademesinde hayvanlar için adil yönetim ve uygulamaların etkinleştirilip yaygınlaştırılmasını sağlamak misyon ve vizyonu ile kurulmuş bir hukuk platformuyuz” dedi.    HAYUP’un bir sivil toplum kuruluşu değil, sivil toplum kuruluşu destekli bir hukuk platformu olduğuna vurgu yapan Görür, şunları kaydetti: “Platformun Başkan yardımcılığını kıymetli meslektaşım Av. Ali Mert Karakılçık üstlenmiştir. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (Adana), Sokak Canlılarını Koruma Derneği  (Adana), Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (Adana) başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu doğal üyemiz olarak platform bünyemize güç katacaktır. Yolumuz açık ve hayırlı olsun.”
Adana’da Hayvanlar İçin Adil Yönetim ve Uygulamalar Platformu (HAYUP) kuruldu. HAYUP Başkanı Av. Gülşah Görür, Hayvanları Koruma Kanunu başta olmak üzere yasal mevzuatın sistematik ve doğru şekilde uygulanmasını sağlayacaklarını söyledi.

Av. Görür, Egemen’e yaptığı açıklamada, HAYUP’un ülkemizde yürürlükte olan 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu başta olmak üzere, konu ile ilgili yasal mevzuatın sistematik ve doğru şekilde uygulanabilmesini sağlayacağını anımsattı. 

 

Devlet mekanizmasının adil, hukuki, hakkaniyetli, insanı ve vicdani koşullara, uluslararası sözleşmelere uygun ve yaşam hakkına koşulsuz biçimde saygılı olarak çalışmasını, ayrıca akılcı ve sağduyulu bir yaklaşımla tesis etmek esasıyla yola çıktıklarına dikkat çeken Gülşah Görür, “Kamunun her kademesinde hayvanlar için adil yönetim ve uygulamaların etkinleştirilip yaygınlaştırılmasını sağlamak misyon ve vizyonu ile kurulmuş bir hukuk platformuyuz” dedi. 

 

HAYUP’un bir sivil toplum kuruluşu değil, sivil toplum kuruluşu destekli bir hukuk platformu olduğuna vurgu yapan Görür, şunları kaydetti: “Platformun Başkan yardımcılığını kıymetli meslektaşım Av. Ali Mert Karakılçık üstlenmiştir. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (Adana), Sokak Canlılarını Koruma Derneği  (Adana), Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (Adana) başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu doğal üyemiz olarak platform bünyemize güç katacaktır. Yolumuz açık ve hayırlı olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.