Hıdır Bahçe, yıllık 600 ton kültür mantarı üretecek!

GÜNDEM 07.09.2021 - 17:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 3521+ kez okundu.
 

Hıdır Bahçe, yıllık 600 ton kültür mantarı üretecek!

Adana’da tarıma dayalı yatırımlardan biri daha hayata geçirildi. Günde 1,5 ton kültür mantarı üretecek tesis hizmete girdi. Tesiste, dönem dönem değişmekle birlikte 20 ile 30 kişi istihdam edilecek.
Elpa Mantarcılık Tesisleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında iki yıllık fizibilite çalışması sonucu hazırlandı. Tesisler, yenilenebilir enerji ile çalışacak.  Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Yüreğir ilçesi Gökçeli mahallesindeki tesislerde incelemede bulundu. Elpa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Bahçe, 6 ay süren kurulum çalışmasını tamamladıklarını belirterek, gelecek hafta ilk mantar hasadını yapacaklarını söyledi. Bahçe, projenin bölgenin teknoloji ve kapasite bakımından en modern ve büyük tesisi olduğunu anımsatarak, 1 megawatt gücündeki güneş enerjisi panelleriyle tesisin kendi enerjisini üreteceğini bildirdi. Bahçe, kültür mantarı sektöründe kaliteli, taze ve devamlı ürün sağlama sıkıntısına katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirerek, tesiste yıllık 600 ton kültür mantarı üreterek piyasaya sunacaklarını kaydetti. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, bakanlığın etap etap açıklanan tarıma dayalı yatırım desteklerinin bu alanda kendi imkanlarını da ortaya koyarak bir şeyler yapmak isteyenler için büyük fırsat olduğunu söyledi.  Tekin, üretimden paketlemeye kadar entegre, modern bir tesisi Adana'ya kazandıran işadamı Hıdır Bahçe’ye teşekkür etti.
Adana’da tarıma dayalı yatırımlardan biri daha hayata geçirildi. Günde 1,5 ton kültür mantarı üretecek tesis hizmete girdi. Tesiste, dönem dönem değişmekle birlikte 20 ile 30 kişi istihdam edilecek.

Elpa Mantarcılık Tesisleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında iki yıllık fizibilite çalışması sonucu hazırlandı. Tesisler, yenilenebilir enerji ile çalışacak.

 Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Yüreğir ilçesi Gökçeli mahallesindeki tesislerde incelemede bulundu. Elpa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Bahçe, 6 ay süren kurulum çalışmasını tamamladıklarını belirterek, gelecek hafta ilk mantar hasadını yapacaklarını söyledi. Bahçe, projenin bölgenin teknoloji ve kapasite bakımından en modern ve büyük tesisi olduğunu anımsatarak, 1 megawatt gücündeki güneş enerjisi panelleriyle tesisin kendi enerjisini üreteceğini bildirdi. Bahçe, kültür mantarı sektöründe kaliteli, taze ve devamlı ürün sağlama sıkıntısına katkı sunmayı amaçladıklarını dile getirerek, tesiste yıllık 600 ton kültür mantarı üreterek piyasaya sunacaklarını kaydetti.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, bakanlığın etap etap açıklanan tarıma dayalı yatırım desteklerinin bu alanda kendi imkanlarını da ortaya koyarak bir şeyler yapmak isteyenler için büyük fırsat olduğunu söyledi.  Tekin, üretimden paketlemeye kadar entegre, modern bir tesisi Adana'ya kazandıran işadamı Hıdır Bahçe’ye teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.