İKİNCİ EL ARAÇTA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

GÜNDEM 26.10.2021 - 17:38, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1260+ kez okundu.
 

İKİNCİ EL ARAÇTA BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Adana Motorlu Araç Satıcıları Derneği (Mas-Der) Başkanı İbrahim Öcal, dövizdeki yükselişin araç piyasasını belirsizliğe ittiğini söyledi. Öcal, faiz indiriminin sektöre nasıl yansıyacağını tahmin etmenin ise güç olduğunu bildirdi.
İbrahim Öcal, yaptığı açıklamada, otomotiv piyasasını canlandırmak amacıyla bir süre önce Özel Tüketim Vergisi indirimi geldiğini hatırlattı. Piyasada bir miktar kıpırdanma olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını kaydeden Öcal, ikinci el araç piyasasının ise otomobil üretiminde yaşanan sorunlardan kaynaklı bir müddet hareketlendiğini dile getirdi.  Öcal, “Bugünlerde durum allak bullak. İndirimler ve ardından yaşanan döviz kurundaki dalgalanma sektörü belirsizliğe itti. Şu an için bir tezatlık yaşanıyor. Faiz düştü araç yok. Bayilerde araç olmayınca ikinci elde müşteri olduğunda dengeler değişecek. Burada galerici esnafı da belirsizlik sürecinde. İyi olan bir şey var derken, kötüye düşüyor, dengesiz bir ortam çıkıyor.” ifadelerini kullandı.  Öcal, piyasada araç sıkıntısı olduğunu, bayilerde araç bulamayanların ikinci ele yöneldiklerini ancak bunun piyasada kısmı bir hareketlilik sağladığına dikkat çekti. Öcal, şöyle devam etti: “Aman aman bir hareketlilik yok, belirsizlik var. Esnaf bir anda gülerken fiyatların artacak gibi bir yöne kayması yaşanabilir. Faizlerin düşmesi tabi ki sevindirici oldu. İkinci el araç piyasasında esnaf stepnede gidiyor. Janttan kıvılcım atıyor ancak gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.”
Adana Motorlu Araç Satıcıları Derneği (Mas-Der) Başkanı İbrahim Öcal, dövizdeki yükselişin araç piyasasını belirsizliğe ittiğini söyledi. Öcal, faiz indiriminin sektöre nasıl yansıyacağını tahmin etmenin ise güç olduğunu bildirdi.

İbrahim Öcal, yaptığı açıklamada, otomotiv piyasasını canlandırmak amacıyla bir süre önce Özel Tüketim Vergisi indirimi geldiğini hatırlattı. Piyasada bir miktar kıpırdanma olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını kaydeden Öcal, ikinci el araç piyasasının ise otomobil üretiminde yaşanan sorunlardan kaynaklı bir müddet hareketlendiğini dile getirdi. 

Öcal, “Bugünlerde durum allak bullak. İndirimler ve ardından yaşanan döviz kurundaki dalgalanma sektörü belirsizliğe itti. Şu an için bir tezatlık yaşanıyor. Faiz düştü araç yok. Bayilerde araç olmayınca ikinci elde müşteri olduğunda dengeler değişecek. Burada galerici esnafı da belirsizlik sürecinde. İyi olan bir şey var derken, kötüye düşüyor, dengesiz bir ortam çıkıyor.” ifadelerini kullandı. 

Öcal, piyasada araç sıkıntısı olduğunu, bayilerde araç bulamayanların ikinci ele yöneldiklerini ancak bunun piyasada kısmı bir hareketlilik sağladığına dikkat çekti. Öcal, şöyle devam etti: “Aman aman bir hareketlilik yok, belirsizlik var. Esnaf bir anda gülerken fiyatların artacak gibi bir yöne kayması yaşanabilir. Faizlerin düşmesi tabi ki sevindirici oldu. İkinci el araç piyasasında esnaf stepnede gidiyor. Janttan kıvılcım atıyor ancak gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.