İYİ Parti’li Bedri Yaşar Atanamayan Ve Haklarını Arayan Engelli Öğretmenlerin Sesi Oldu

GÜNDEM 11.01.2022 - 10:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2158+ kez okundu.
 

İYİ Parti’li Bedri Yaşar Atanamayan Ve Haklarını Arayan Engelli Öğretmenlerin Sesi Oldu

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; 3 Aralık 2021 tarihinde yapılan 750 engelli öğretmen atamasındaki şaibe iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.
Yaptığı açıklama öğretmen olabilmek için gerekli şartların başında formasyon eğitimi almak olduğunu hatırlatan Bedri Yaşar; 3 Aralık tarihinde yapılan 750 kişilik engelli öğretmen atamalarında formasyon eğitimi almamış öğretmen adaylarının ataması yapıldığı iddialarını verdiği soru önergesi ile Millî Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER’ e sordu. Bedri Yaşar konuya ilişkin; “; 3 Aralık tarihinde yapılan atamalarda formasyon eğitimi almamış kişilerin olduğu bilgisi bizlere ulaşmaktadır. Konuya ilişkin atanamayan öğretmen adaylarımızın sürekli Millî Eğitim Bakanlığını aradıkları, ancak sağlıklı bilgiye ulaşamadıkları tarafımıza iletilmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Yine atanamayan öğretmen adaylarımız tarafından; MEB memurları ile yapılan görüşmelerde formasyonsuz atamaların olduğu kabul edildiği iddia edilmektedir. Bu memurların yaptığı açıklamada İlk başta formasyonsuz 12 kişinin atmasının belirlendiği, ardından düzeltmenin yapıldığı ;12 kişinin ardından da 4 kişinin daha formasyonsuz olarak atandığı iddia edilmektedir. Daha bu şekilde kaç formasyonsuz atanmış olup; MEB tarafından tespit edilen kişi iddiası var bilinmiyor.” açıklamasında bulundu. Atanamayan ve haklarını arayan engelli öğretmenlerin Sesi olan Bedri Yaşar; iddialar ilişkin şu soruları sordu: *Millî Eğitim Bakanlığı formasyonsuz engelli öğretmen atamaları iddialarına ilişkin bir açıklama yapacak mıdır? * Formasyonsuz olup ataması yapılan 16 kişiye ilişkin sonradan düzeltme yaparak bunların yerine formasyonlu adayların atandığı iddiaları doğru mudur? *Bilinen 16 kişi dışında başka tespit edilen formasyonsuz atama var mıdır? Varsa kaç kişidir? *Formasyonsuz atamalar nasıl gerçekleştirilebilmiştir? *Bakanlığınız nezdinde Formasyonsuz atamaları yapan memurlar ve bürokratlar için herhangi bir denetim süreci başlatılmış mıdır? Ya da bir hukuki süreç başlatılmış mıdır? *MEB memurları tarafından yapılan bu düzeltmeler nasıl ve neye göre gerçekleştirilmiştir? *Düzeltme sonrası belirlenen taban puanlar halihazırda resmi sitenizde belirtilmemiştir. Bunu ne zaman yayınlamayı düşünüyorsunuz?
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; 3 Aralık 2021 tarihinde yapılan 750 engelli öğretmen atamasındaki şaibe iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Yaptığı açıklama öğretmen olabilmek için gerekli şartların başında formasyon eğitimi almak olduğunu hatırlatan Bedri Yaşar; 3 Aralık tarihinde yapılan 750 kişilik engelli öğretmen atamalarında formasyon eğitimi almamış öğretmen adaylarının ataması yapıldığı iddialarını verdiği soru önergesi ile Millî Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER’ e sordu.

Bedri Yaşar konuya ilişkin; “; 3 Aralık tarihinde yapılan atamalarda formasyon eğitimi almamış kişilerin olduğu bilgisi bizlere ulaşmaktadır. Konuya ilişkin atanamayan öğretmen adaylarımızın sürekli Millî Eğitim Bakanlığını aradıkları, ancak sağlıklı bilgiye ulaşamadıkları tarafımıza iletilmiştir. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Yine atanamayan öğretmen adaylarımız tarafından; MEB memurları ile yapılan görüşmelerde formasyonsuz atamaların olduğu kabul edildiği iddia edilmektedir. Bu memurların yaptığı açıklamada İlk başta formasyonsuz 12 kişinin atmasının belirlendiği, ardından düzeltmenin yapıldığı ;12 kişinin ardından da 4 kişinin daha formasyonsuz olarak atandığı iddia edilmektedir. Daha bu şekilde kaç formasyonsuz atanmış olup; MEB tarafından tespit edilen kişi iddiası var bilinmiyor.” açıklamasında bulundu.

Atanamayan ve haklarını arayan engelli öğretmenlerin Sesi olan Bedri Yaşar; iddialar ilişkin şu soruları sordu:

*Millî Eğitim Bakanlığı formasyonsuz engelli öğretmen atamaları iddialarına ilişkin bir açıklama yapacak mıdır?

Formasyonsuz olup ataması yapılan 16 kişiye ilişkin sonradan düzeltme yaparak bunların yerine formasyonlu adayların atandığı iddiaları doğru mudur?

*Bilinen 16 kişi dışında başka tespit edilen formasyonsuz atama var mıdır? Varsa kaç kişidir?

*Formasyonsuz atamalar nasıl gerçekleştirilebilmiştir?

*Bakanlığınız nezdinde Formasyonsuz atamaları yapan memurlar ve bürokratlar için herhangi bir denetim süreci başlatılmış mıdır? Ya da bir hukuki süreç başlatılmış mıdır?

*MEB memurları tarafından yapılan bu düzeltmeler nasıl ve neye göre gerçekleştirilmiştir?

*Düzeltme sonrası belirlenen taban puanlar halihazırda resmi sitenizde belirtilmemiştir. Bunu ne zaman yayınlamayı düşünüyorsunuz?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.