KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALI

EKONOMİ 03.03.2021 - 16:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1659+ kez okundu.
 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALI

  Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, pandemi sürecinde uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneği uygulamasıyla işçi çıkarma yasağının uzatılmasını istedi. Ağar,  bu konudaki taleplerini hükümete ilettiklerini söyledi.  Türk-İş'e bağlı sendika şube başkanlarının katıldığı Başkanlar Kurulu Yol-İş Holiday Adana Otel’de, Ağar'ın başkanlığında gerçekleşti. Ağar, pandemi sürecinde işçi çıkışlarının yasaklanmasıyla ilgili Çalışma bakanı ile görüştüklerini ifade etti. Ağar, “İşçi çıkarma yasağı olmasına rağmen bu yapılıyorsa yasal yönden para cezası var. Bu para ödendiğinde işçi çıkarılabiliyor. İşçi çıkarıldığında yapılacak tek şey ‘işe dönme’ davası açmak. Başka çaresi yok” dedi. Ağar, çalışma hayatında sıkıntıların çok fazla olduğuna değinerek, şunları söyledi: “Geçmiş yıllarda çalışma hayatında bir düzen olurken,  bir işçi ve bir memur vardı. 4857 sayılı İş Kanunu eskiden ise 1475’di, bir de 657 sayılı devlet memuru vardı.  Şimdi çalışanlar arasında denge bozuldu. İşyerlerinde eskiden bir işçi alacağı ücreti bilirdiç Kıdemle birlikte her Toplu İş Sözleşmede de ücreti artardı. Şimdi bütün işyerlerinde çoğunlukta 1.skala, 2. skala, üçüncü skala,dördüncü skala var. Bunun dışında  4 A var , 4  B var, 4 C var, sözleşmeli  personel var . Yani 8 ayrı iş kolunda çalışan Sosyal Güvenliğe bağlı işçiler var. Değişik, değişik ücretler var. Bu değişik ücretler elbette ki, işyerlerinde iş barışını bozmakta. Bununla ilgili çalışmalarımız, görüşmelerimiz var. Ücret dengesizliği var. Biz bu dengesizliği çözmek için çaba gösteriyoruz.  Ücretler arasında büyük makas açıklığı var. Anayasa gereği yüksek ücret düşmez. Çok düşük ücretin yüksek ücrete gelme şansı hemen hemen yok denecek kadar makas açıklığı var. Cumhurbaşkanımız. Genel Başkanımız Ergün Atalay’ı çağırarak makamında kabul etti.  Görüşmede bu ücret dengesizliğinden bahsedildi. Biz de çalışma ödeneğinin daha uzatılmasını istiyoruz. İşten çıkarmaların olmamasını istiyoruz. Ayrıca devlet tarafından işverenlere yapılan desteğin de  örgütlü işverenlere destek verilmesini istiyoruz. Yani sendikalı olan işyerlerine işverenlere destek verilmesini talep ediyoruz.” İş kazalarında geçmişe göre biraz azalma olduğuna vurgu yapan Ağar, “İnşaatlarda yüksekten düşmelerde iş kazaları olmaktadır. Ayrıca her yıl bizim kamuda kar mücadelesinde ve asfalt dökümleri sırasında ara sıra iş kazası oluyor. İş kazasını önlemenin yolu işçi de işveren de bu yasaya tam uymalı. İşçi,  bütün ekipmanlarını giyerse iş kazaları çok azalacağına inanıyorum. Ama bu ekipmanlara uymazsa, yükseğe çıkıp baretlerini giymezse, halatını takmayıp, güvenliğini sağlamazsa iş kazaları artar. Bu konuda bizim gibi Bakanlık da bu konuda titiz hareket ediyor” diye konuştu.

 


Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, pandemi sürecinde uygulamaya konulan kısa çalışma ödeneği uygulamasıyla işçi çıkarma yasağının uzatılmasını istedi. Ağar,  bu konudaki taleplerini hükümete ilettiklerini söyledi. 

Türk-İş'e bağlı sendika şube başkanlarının katıldığı Başkanlar Kurulu Yol-İş Holiday Adana Otel’de, Ağar'ın başkanlığında gerçekleşti. Ağar, pandemi sürecinde işçi çıkışlarının yasaklanmasıyla ilgili Çalışma bakanı ile görüştüklerini ifade etti. Ağar, “İşçi çıkarma yasağı olmasına rağmen bu yapılıyorsa yasal yönden para cezası var. Bu para ödendiğinde işçi çıkarılabiliyor. İşçi çıkarıldığında yapılacak tek şey ‘işe dönme’ davası açmak. Başka çaresi yok” dedi.
Ağar, çalışma hayatında sıkıntıların çok fazla olduğuna değinerek, şunları söyledi: “Geçmiş yıllarda çalışma hayatında bir düzen olurken,  bir işçi ve bir memur vardı. 4857 sayılı İş Kanunu eskiden ise 1475’di, bir de 657 sayılı devlet memuru vardı.  Şimdi çalışanlar arasında denge bozuldu. İşyerlerinde eskiden bir işçi alacağı ücreti bilirdiç Kıdemle birlikte her Toplu İş Sözleşmede de ücreti artardı. Şimdi bütün işyerlerinde çoğunlukta 1.skala, 2. skala, üçüncü skala,dördüncü skala var. Bunun dışında  4 A var , 4  B var, 4 C var, sözleşmeli  personel var . Yani 8 ayrı iş kolunda çalışan Sosyal Güvenliğe bağlı işçiler var. Değişik, değişik ücretler var. Bu değişik ücretler elbette ki, işyerlerinde iş barışını bozmakta. Bununla ilgili çalışmalarımız, görüşmelerimiz var. Ücret dengesizliği var. Biz bu dengesizliği çözmek için çaba gösteriyoruz.  Ücretler arasında büyük makas açıklığı var. Anayasa gereği yüksek ücret düşmez. Çok düşük ücretin yüksek ücrete gelme şansı hemen hemen yok denecek kadar makas açıklığı var. Cumhurbaşkanımız. Genel Başkanımız Ergün Atalay’ı çağırarak makamında kabul etti.  Görüşmede bu ücret dengesizliğinden bahsedildi. Biz de çalışma ödeneğinin daha uzatılmasını istiyoruz. İşten çıkarmaların olmamasını istiyoruz. Ayrıca devlet tarafından işverenlere yapılan desteğin de  örgütlü işverenlere destek verilmesini istiyoruz. Yani sendikalı olan işyerlerine işverenlere destek verilmesini talep ediyoruz.”
İş kazalarında geçmişe göre biraz azalma olduğuna vurgu yapan Ağar, “İnşaatlarda yüksekten düşmelerde iş kazaları olmaktadır. Ayrıca her yıl bizim kamuda kar mücadelesinde ve asfalt dökümleri sırasında ara sıra iş kazası oluyor. İş kazasını önlemenin yolu işçi de işveren de bu yasaya tam uymalı. İşçi,  bütün ekipmanlarını giyerse iş kazaları çok azalacağına inanıyorum. Ama bu ekipmanlara uymazsa, yükseğe çıkıp baretlerini giymezse, halatını takmayıp, güvenliğini sağlamazsa iş kazaları artar. Bu konuda bizim gibi Bakanlık da bu konuda titiz hareket ediyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.