Kadro için 100 bin imza toplandı

GÜNDEM 22.11.2022 - 17:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1033+ kez okundu.
 

Kadro için 100 bin imza toplandı

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Adana Şube Başkanı Hüseyin Aydın, Posta ve Telgraf Teşkilatı’nda yaklaşık 12 bin İdari Hizmet sözleşmeli personel, TRT’de ise  4 bin Özel Hukuk Hükümlerine tabi Sözleşmeli personel bulunduğunu anımsatarak, bu çalışanların kadroya alınması yönündeki çalışmaların hızlandırılmasını istedi.    Aydın, PTT Dağıtım Merkezi önünde, Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Sezer’in de katıldığı bir basın açıklaması yaptı. Aydın, yaklaşık 16 bin personelin kadroya alınması için başlattıkları imza kampanyasında 100 bini aşkın imza topladıklarını söyledi. Aydın, kamuda sözleşmeli olarak çalışan personellerin kadroya alınması konusunda uzun zamandır mücadele ettiklerini kaydederek, 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin 52. maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır.” hükmünün eklenmesinin sağlandığını vurguladı. Aydın çalışmaların hızlandırılması için topladıkları imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderdi.

Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası (Birlik Haber-Sen) Adana Şube Başkanı Hüseyin Aydın, Posta ve Telgraf Teşkilatı’nda yaklaşık 12 bin İdari Hizmet sözleşmeli personel, TRT’de ise  4 bin Özel Hukuk Hükümlerine tabi Sözleşmeli personel bulunduğunu anımsatarak, bu çalışanların kadroya alınması yönündeki çalışmaların hızlandırılmasını istedi. 

 

Aydın, PTT Dağıtım Merkezi önünde, Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Sezer’in de katıldığı bir basın açıklaması yaptı. Aydın, yaklaşık 16 bin personelin kadroya alınması için başlattıkları imza kampanyasında 100 bini aşkın imza topladıklarını söyledi. Aydın, kamuda sözleşmeli olarak çalışan personellerin kadroya alınması konusunda uzun zamandır mücadele ettiklerini kaydederek, 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin 52. maddesinde “Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır.” hükmünün eklenmesinin sağlandığını vurguladı. Aydın çalışmaların hızlandırılması için topladıkları imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gönderdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.