KARAİSALI BELEDİYESİ YABANİ AĞAÇLARI AŞILIYOR

GÜNDEM 23.06.2021 - 14:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2629+ kez okundu.
 

KARAİSALI BELEDİYESİ YABANİ AĞAÇLARI AŞILIYOR

  ADANA – Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’da belediye tarafından ilçede bulunan yabani incir ağaçlarına aşılama çalışması başlatıldı. Doğa dostu belediyecilik kapsamında daha önce birçok çalışmaya imza atan Karaisalı Belediyesi bu defa doğada bulunan yabani ağaçları aşılama çalışması başlattı. Karaisalı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmada Karaisalı-Yerköprü-Varda Köprüsü yolu üzerinde bulunan yabani incir ağaçları aşılanıyor. Aşılama kapsamında hem doğayı korumak, hem de doğada gezen yabani hayvanların ağaçların meyvelerinden beslenerek aç kalmamaları hedefleniyor. Herkesin doğaya sahip çıkması gerektiğini belirten Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan aşılama çalışması kapsamında yaptığı açıklamada, “Her geçen gün etkisini arttıran Küresel İklim Değişikliğine karşı doğada bulunan ağaçları ve yeşil alanları korumak zorundayız. Ayrıca doğayı korumanın  yanı sıra yabani hayvanlar düşünülerek yapılmış bir çalışmadır. Bu çalışmamıza vatandaşlarımızın da destek vermesi bizleri mutlu eder. Vatandaşlarımız doğadaki yabani meyve ağaçlarını mevsimi geldiğinde aşılamalı ya da yeni fidanlar dikmeli. Doğaya bakmamız, sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

 

ADANA – Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’da belediye tarafından ilçede bulunan yabani incir ağaçlarına aşılama çalışması başlatıldı.

Doğa dostu belediyecilik kapsamında daha önce birçok çalışmaya imza atan Karaisalı Belediyesi bu defa doğada bulunan yabani ağaçları aşılama çalışması başlattı.

Karaisalı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmada Karaisalı-Yerköprü-Varda Köprüsü yolu üzerinde bulunan yabani incir ağaçları aşılanıyor. Aşılama kapsamında hem doğayı korumak, hem de doğada gezen yabani hayvanların ağaçların meyvelerinden beslenerek aç kalmamaları hedefleniyor.

Herkesin doğaya sahip çıkması gerektiğini belirten Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan aşılama çalışması kapsamında yaptığı açıklamada, “Her geçen gün etkisini arttıran Küresel İklim Değişikliğine karşı doğada bulunan ağaçları ve yeşil alanları korumak zorundayız. Ayrıca doğayı korumanın  yanı sıra yabani hayvanlar düşünülerek yapılmış bir çalışmadır. Bu çalışmamıza vatandaşlarımızın da destek vermesi bizleri mutlu eder. Vatandaşlarımız doğadaki yabani meyve ağaçlarını mevsimi geldiğinde aşılamalı ya da yeni fidanlar dikmeli. Doğaya bakmamız, sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.