KARATAŞ PLAJI RANTIN DEĞİL HALKINDIR

SİYASET 25.06.2021 - 15:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2379+ kez okundu.
 

KARATAŞ PLAJI RANTIN DEĞİL HALKINDIR

  CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana Karataş İskele mevkiinde satışa çıkarılan arazi ilgili eleştirilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “İktidar Adana’yı bitirmeye and içmiş” dedi Orhan Sümer, “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı duyuruya göre, Adana Karataş İskele mevkiindeki 40 bin metrekareye yakın büyüklükteki taşınmaz, üzerindeki yapılarla birlikte satılacak. Bu taşınmazların önünde bulunan, devlete ait 15 bin metrekareye yakın denize sıfır plaj arazisi ise 49 yıllığına “kullanma izninin devri” yöntemiyle özelleştirilecek. İktidar unutmasın Karataş Plajı rantın değil halkındır ve öyle kalması için tüm Adana mücadele edecektir” dedi. ADANA’YI SATMAYA DOYMADILAR Orhan Sümer, “Bahsi geçen yerde Karataş Maliye Bakanlığı Eğitim Tesisleri bulunuyor. İçerisinde birçok bina olan taşınmaz denize “sıfır.” Önünde Karataş Plajı yer alıyor. Daha dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Tekel – Karayolları – TRT – Demiryolları Adana’daki tüm kamu mallarının ne var   ne yok satışa çıkarıldığını söyleyip, İktidar sata sata Adana’yı bitirmek istiyor, bu yanlıştır dedik. Üzerinden daha bir gün geçmeden milletin plajına, denize, vatandaşın sahiline göz diktiler. Cennet gibi bir alan göz göre göre ranta kurban edilmek isteniyor. İktidar Adana’ya, Adanalıya, memleketin malına, vatandaşın hakkına girmek istemiyorsa bu satışlar derhal durdurulmalıdır.” Dedi.   SONUNDA SATACAK BİRŞEY KALMAYACAK Orhan Sümer, “Adana tarihiyle, ülke ekonomisine sunduğu katkıyla çok önemli bir ilimizdi. Biz İktidarın daha fazla yatırım yapmasını, çalışma alanları yaratmasını, işsizliği düşürecek girişimlerde bulunmasını, tarımı yeniden ayağa kaldırması gerektiğini dile getirdikçe iktidar bir şeyler satmaya başlıyor. Cumhuriyetin tüm kazanımlarını aşama aşama sattılar. Sonunda satacak bir şey kalmayacak. Taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışan iktidar Adana’nın hakkına girdiğini bilmelidir.” Dedi.    

 

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana Karataş İskele mevkiinde satışa çıkarılan arazi ilgili eleştirilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “İktidar Adana’yı bitirmeye and içmiş” dedi

Orhan Sümer, “Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı duyuruya göre, Adana Karataş İskele mevkiindeki 40 bin metrekareye yakın büyüklükteki taşınmaz, üzerindeki yapılarla birlikte satılacak. Bu taşınmazların önünde bulunan, devlete ait 15 bin metrekareye yakın denize sıfır plaj arazisi ise 49 yıllığına “kullanma izninin devri” yöntemiyle özelleştirilecek. İktidar unutmasın Karataş Plajı rantın değil halkındır ve öyle kalması için tüm Adana mücadele edecektir” dedi.

ADANA’YI SATMAYA DOYMADILAR

Orhan Sümer, “Bahsi geçen yerde Karataş Maliye Bakanlığı Eğitim Tesisleri bulunuyor. İçerisinde birçok bina olan taşınmaz denize “sıfır.” Önünde Karataş Plajı yer alıyor.

Daha dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Tekel – Karayolları – TRT – Demiryolları Adana’daki tüm kamu mallarının ne var   ne yok satışa çıkarıldığını söyleyip, İktidar sata sata Adana’yı bitirmek istiyor, bu yanlıştır dedik. Üzerinden daha bir gün geçmeden milletin plajına, denize, vatandaşın sahiline göz diktiler. Cennet gibi bir alan göz göre göre ranta kurban edilmek isteniyor. İktidar Adana’ya, Adanalıya, memleketin malına, vatandaşın hakkına girmek istemiyorsa bu satışlar derhal durdurulmalıdır.” Dedi.

 

SONUNDA SATACAK BİRŞEY KALMAYACAK

Orhan Sümer, “Adana tarihiyle, ülke ekonomisine sunduğu katkıyla çok önemli bir ilimizdi. Biz İktidarın daha fazla yatırım yapmasını, çalışma alanları yaratmasını, işsizliği düşürecek girişimlerde bulunmasını, tarımı yeniden ayağa kaldırması gerektiğini dile getirdikçe iktidar bir şeyler satmaya başlıyor. Cumhuriyetin tüm kazanımlarını aşama aşama sattılar. Sonunda satacak bir şey kalmayacak. Taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışan iktidar Adana’nın hakkına girdiğini bilmelidir.” Dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.