KARPUZUN HAL’İ KALMADI!

EKONOMİ 03.06.2021 - 16:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1941+ kez okundu.
 

KARPUZUN HAL’İ KALMADI!

  Ülkemizin karpuz ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan Adana’da üretici, nakliye fiyatları yüksek, ürün de para etmeyince hale karpuz getirmiyor. Adana’da bu yıl 110 bin dekar alanda karpuz ekimi yapıldı, ağustos ayına kadar sürmesi beklenen hasatla 745 bin ton karpuz üretimi bekleniyor Kabzımallar Esnaf Odası Başkanı Ali Batman, karpuzun kilogram fiyatının 20 ile 50 kuruş arasında olduğunu hatırlattı. Batman, karpuz hasadının başlamasıyla birlikte akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan dolayı nakliye fiyatlarının artmasının da sıkıntısının yaşandığını anlattı.  İran’dan ithal karpuzdan dolayı üreticinin mağdur olduğunu ileri süren Batman, halkın alım gücünün düşmesinin de karpuz fiyatları için önemli etken olduğunun altını çizdi. Batman, “Allah yardımcıları olsun karpuz üreticisi zorda. Ürün yaptıkları masrafı kurtarmadı” dedi.

 

Ülkemizin karpuz ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayan Adana’da üretici, nakliye fiyatları yüksek, ürün de para etmeyince hale karpuz getirmiyor. Adana’da bu yıl 110 bin dekar alanda karpuz ekimi yapıldı, ağustos ayına kadar sürmesi beklenen hasatla 745 bin ton karpuz üretimi bekleniyor

Kabzımallar Esnaf Odası Başkanı Ali Batman, karpuzun kilogram fiyatının 20 ile 50 kuruş arasında olduğunu hatırlattı. Batman, karpuz hasadının başlamasıyla birlikte akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan dolayı nakliye fiyatlarının artmasının da sıkıntısının yaşandığını anlattı. 

İran’dan ithal karpuzdan dolayı üreticinin mağdur olduğunu ileri süren Batman, halkın alım gücünün düşmesinin de karpuz fiyatları için önemli etken olduğunun altını çizdi. Batman, “Allah yardımcıları olsun karpuz üreticisi zorda. Ürün yaptıkları masrafı kurtarmadı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.