Kazakistan Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak: "Tüm kalbimizle Kazak halkının yanındayız"

SAĞLIK-YAŞAM 10.01.2022 - 11:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 3023+ kez okundu.
 

Kazakistan Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak: "Tüm kalbimizle Kazak halkının yanındayız"

  Kazakistan’ın Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, Kazakistan’da yaşanan  olayları yakından takip ettiklerini belirterek, “Dost ve kardeş ülke Kazakistan’da yaşanan olaylarda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kazakistan’ın bu zor günleri en kısa sürede aşacağına inanıyorum” dedi.   Kulak, yazılı açıklamasında, Kazakistan’da akaryakıt fiyatlarını protesto ile başlayan, hükümetin istifasına ve OHAL ilan edilmesine yol açan olayların sona ermesi yolunda önemli adımlar atıldığını belirtti.   Kulak, Kazakistan Cumhuriyeti Kassym-Jomarttokayev'ın Kazakistan Halkına seslenişinin halka moral sağladığını ifade etti.   Jomarttokayev'in ulusa seslenişinde, ülkede terörle mücadele operasyonlarının devam ettiğini, Anayasal düzenin ülke genelinde tesis edildiğini duyurduğunu vurgulayan Tarkan Kulak, ülkedeki sorunların karşılıklı diyalogla çözüme kavuşacağına inandığını bildirdi.   Kulak, Jomarttokayev'in ulusa seslenişte, çok önemli konulara dikkati çektiğini, ülkede halen teröristlerin kamu ve özel mülklere zarar verdiğini, vatandaşlara karşı silah kullandıklarını açıkladığını vurguladı.   Tarkan Kulak, Jomarttokayev'in, ülkenin güvenliği için kolluk kuvvetlerine ve orduya uyarısız ateş açma emri verdiğini duyurduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:   “Ne Kazakistan’da ne de bir başka ülkede teröristlerle anlaşma masasına oturmanın mantığı olamaz. Zira, Jomarttokayev de ulusa seslenişte; ‘yurtdışından problemi barışçıl şekilde çözmek için tarafları müzakereye davet eden çağırılar gelmekte. Bu ne saçmalık! Suçlular ve katillerle ne tür pazarlık yapılabilir?’ ifadelerine yer vermiştir."   Tarkan Kulak, Kazakistan’ın   hem yerli ve yabancı silahlı ve eğitimli militanlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, en kısa sürede ülkenin teröristlerden temizlenmesi temennisinde bulundu.   Tarkan Kulak, ülkede  yaşanan trajik durumun, demokrasi ve insan hakları etrafındaki sorunlarını yeni bir şekilde öne çıkardığını belirterek, “Yaşanan trajik olaylar-kanunsuzluğun, aşırılığın ve anarşinin insan hakları ihlallerine yol açtığını göstermiştir” dedi.   Tarkan Kulak, bu zor günlerde Kazakistan halkının provokasyonlara, yıkıcı çağrılara rağmen, yasalara ve ülkesine sahip çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.

 

Kazakistan’ın Adana Fahri Konsolosu Tarkan Kulak, Kazakistan’da yaşanan  olayları yakından takip ettiklerini belirterek, “Dost ve kardeş ülke Kazakistan’da yaşanan olaylarda hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kazakistan’ın bu zor günleri en kısa sürede aşacağına inanıyorum” dedi.

 

Kulak, yazılı açıklamasında, Kazakistan’da akaryakıt fiyatlarını protesto ile başlayan, hükümetin istifasına ve OHAL ilan edilmesine yol açan olayların sona ermesi yolunda önemli adımlar atıldığını belirtti.

 

Kulak, Kazakistan Cumhuriyeti Kassym-Jomarttokayev'ın Kazakistan Halkına seslenişinin halka moral sağladığını ifade etti.

 

Jomarttokayev'in ulusa seslenişinde, ülkede terörle mücadele operasyonlarının devam ettiğini, Anayasal düzenin ülke genelinde tesis edildiğini duyurduğunu vurgulayan Tarkan Kulak, ülkedeki sorunların karşılıklı diyalogla çözüme kavuşacağına inandığını bildirdi.

 

Kulak, Jomarttokayev'in ulusa seslenişte, çok önemli konulara dikkati çektiğini, ülkede halen teröristlerin kamu ve özel mülklere zarar verdiğini, vatandaşlara karşı silah kullandıklarını açıkladığını vurguladı.

 

Tarkan Kulak, Jomarttokayev'in, ülkenin güvenliği için kolluk kuvvetlerine ve orduya uyarısız ateş açma emri verdiğini duyurduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

 

“Ne Kazakistan’da ne de bir başka ülkede teröristlerle anlaşma masasına oturmanın mantığı olamaz. Zira, Jomarttokayev de ulusa seslenişte; ‘yurtdışından problemi barışçıl şekilde çözmek için tarafları müzakereye davet eden çağırılar gelmekte. Bu ne saçmalık! Suçlular ve katillerle ne tür pazarlık yapılabilir?’ ifadelerine yer vermiştir."

 

Tarkan Kulak, Kazakistan’ın   hem yerli ve yabancı silahlı ve eğitimli militanlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, en kısa sürede ülkenin teröristlerden temizlenmesi temennisinde bulundu.

 

Tarkan Kulak, ülkede  yaşanan trajik durumun, demokrasi ve insan hakları etrafındaki sorunlarını yeni bir şekilde öne çıkardığını belirterek, “Yaşanan trajik olaylar-kanunsuzluğun, aşırılığın ve anarşinin insan hakları ihlallerine yol açtığını göstermiştir” dedi.

 

Tarkan Kulak, bu zor günlerde Kazakistan halkının provokasyonlara, yıkıcı çağrılara rağmen, yasalara ve ülkesine sahip çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.