Kemal Okuyan'dan yeni kitap: Hatırlatma Dozu

KÜLTÜR-SANAT 07.05.2022 - 12:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 3017+ kez okundu.
 

Kemal Okuyan'dan yeni kitap: Hatırlatma Dozu

Yazılama Yayınevi, Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan'ın "Hatırlatma Dozu: AKP Türkiyesi'nde Liberal Hezeyanlar" adlı yeni kitabının çıktığını duyurdu. Kitap, AKP iktidarı boyunca kaleme alınmış ve soL haber portalı, soL günlük gazete ve Boyun Eğme dergisinde yayınlanmış 88 köşe yazısından oluşuyor. Sait Muzur'un da çizimlerinin yer aldığı kitap, 88 yazının kapsadığı döneme dair bir sunuş yazısıyla başlıyor. Sunuş yazısında Türkiye’nin yakın tarihi aynı zamanda bir liberal saldırganlık tarihi olarak ele alınıyor ve Hatırlatma Dozu’nun denk düştüğü ihtiyaç sunuşta şöyle ifade ediliyor: “Bu kitapta TKP’nin bütün üyelerinin kolektif emeğinin ürünü olan bir doğrultunun güçlenmesi ve daha iyi anlaşılması için yayınlanan yazıların küçük bir bölümü yer alıyor. Böyle bir kitap hazırlama fikri ilk ortaya çıktığında aklımıza “Provokasyon Yazıları” ismi gelmişti. Yayınlandıkları zaman bu yazılar liberal zihniyetin sinir uçlarına dokunmuş, bayağı tepki çekmişti. Provoke olmuşlardı farklı bir sesin çıkmasından... Herkesin beğendiği, onayladığı bir siyasi tavırdan hayır gelmeyeceğini bilen insanlarız.. Liberalizmle, onun sol içindeki unsurlarıyla ve onun ikiz kardeşi milliyetçilikle yıldızımız hiç barışmayacak. Ancak bu seçkiyi onlar için değil, dönemi ve Türkiye’de yaşananları anlamak isteyenlere yardımcı olabilmek için hazırladık.” Okuyan'ın yeni kitabına Yazılama Yayınevi'nin internet sitesinden ve NHKM Kitabevi'nden ulaşabilirsiniz.

Yazılama Yayınevi, Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan'ın "Hatırlatma Dozu: AKP Türkiyesi'nde Liberal Hezeyanlar" adlı yeni kitabının çıktığını duyurdu.

Kitap, AKP iktidarı boyunca kaleme alınmış ve soL haber portalı, soL günlük gazete ve Boyun Eğme dergisinde yayınlanmış 88 köşe yazısından oluşuyor.

Sait Muzur'un da çizimlerinin yer aldığı kitap, 88 yazının kapsadığı döneme dair bir sunuş yazısıyla başlıyor. Sunuş yazısında Türkiye’nin yakın tarihi aynı zamanda bir liberal saldırganlık tarihi olarak ele alınıyor ve Hatırlatma Dozu’nun denk düştüğü ihtiyaç sunuşta şöyle ifade ediliyor:

“Bu kitapta TKP’nin bütün üyelerinin kolektif emeğinin ürünü olan bir doğrultunun güçlenmesi ve daha iyi anlaşılması için yayınlanan yazıların küçük bir bölümü yer alıyor. Böyle bir kitap hazırlama fikri ilk ortaya çıktığında aklımıza “Provokasyon Yazıları” ismi gelmişti. Yayınlandıkları zaman bu yazılar liberal zihniyetin sinir uçlarına dokunmuş, bayağı tepki çekmişti. Provoke olmuşlardı farklı bir sesin çıkmasından...

Herkesin beğendiği, onayladığı bir siyasi tavırdan hayır gelmeyeceğini bilen insanlarız.. Liberalizmle, onun sol içindeki unsurlarıyla ve onun ikiz kardeşi milliyetçilikle yıldızımız hiç barışmayacak. Ancak bu seçkiyi onlar için değil,

dönemi ve Türkiye’de yaşananları anlamak isteyenlere yardımcı olabilmek için hazırladık.”

Okuyan'ın yeni kitabına Yazılama Yayınevi'nin internet sitesinden ve NHKM Kitabevi'nden ulaşabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.