Kendi İşinin Sahibi Olmak İsteyenler En Çok Bu Sektörleri Tercih Ediyor

SAĞLIK-YAŞAM 13.04.2022 - 10:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1817+ kez okundu.
 

Kendi İşinin Sahibi Olmak İsteyenler En Çok Bu Sektörleri Tercih Ediyor

  Türkiye'nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut, kendi işini kurmak isteyenlerin taleplerini inceledi. Şahıs şirketi kurma taleplerinde mart ayında yüzde 246 artış gözlemlenirken taleplerin en çok e-ticaret, moto kurye ve kafe açma üzerine oluşturulduğu görüldü. Kendi işini kurmak isteyen ve iş hayatına yeni atılanlar için yüksek sermaye gerektirmeyen en ideal şirket türü olarak şahıs şirketi öne çıkıyor. Armut.com verilerine göre, şahıs şirketi kurma taleplerinde mart ayında yüzde 246 artış gözlemlenirken kafe açmak isteyenlerin talepleri ile kafe iç mimar taleplerinde yüzde 72 artış görüldü. Girişimcilerin ilk tercihi e-ticaret Son yıllarda dijitalleşme ile beraber online alışverişin büyümesi, girişimcilere tüketicilerle daha kolay iletişimde olabilecekleri bir ortam sağladı. Bu dönem özellikle e-ticaret alanında kendi işini kurmak isteyenlere fırsat sağladı. Armut.com verilerine göre girişimcilerin ürünlerini direkt olarak tüketicilere ulaştırabildikleri e-ticaret sektöründe gıda, tekstil ve aksesuar, kozmetik, çocuk oyuncakları, bebek gereçleri, hediyelik eşya ve seramik sektöründe satış yapmak için şirket kurmak istedikleri görülüyor. Kadın girişimciler de ev yapımı ürünleri için özellikle e-ticareti tercih ediyor.  Moto kuryelik gittikçe popülerleşiyor E-ticaretin hızla büyümesi ile moto kuryelik mesleği en fazla ihtiyaç duyulan meslekler arasında yer almaya başladı. Pandemi sonrası yeni dünyada ihtiyaçların online alışveriş siteleri üzerinden giderilmesi ile popülerleşen moto kurye hizmeti şahıs şirketi kurma taleplerini de etkiledi.  Kuryelerin e-ticaret firmaları bünyesinde çalışarak fatura kesebilmeleri için şahıs şirketi kurmaları gerekiyor.  Bunun yanı sıra kurye adayları fatura kestikten sonra işlerini yürütebilmek için muhasebe desteğine de ihtiyaç duyuyor. Kafe açmak isteyenler konsept geliştiriyor Hayallerindeki kafeye sahip olmak isteyenler, geliştirdikleri konsepti hayata geçirmek için iç mimarlara başvuruyor. Mart ayı talepleri incelendiğinde iç mimarlık hizmeti taleplerinde yüzde 72 büyüme görüldü. Konsept kafe fikirleri spor salonu kafesi, modern kafe sanat, Osmanlı dekorlu nargile kafe, kurumsala hitap eden kafe, okey kafe, mini kokteyl bar kafe olmak üzere çeşitlilik gösteriyor. Konsept kafeler dışında butik kahve dükkanından kapsamlı kafeteryalara kadar genişleyen kafe iç mimar talepleri de öne çıkıyor.

 

Türkiye'nin hizmet alanında en büyük online platformu Armut, kendi işini kurmak isteyenlerin taleplerini inceledi. Şahıs şirketi kurma taleplerinde mart ayında yüzde 246 artış gözlemlenirken taleplerin en çok e-ticaret, moto kurye ve kafe açma üzerine oluşturulduğu görüldü.

Kendi işini kurmak isteyen ve iş hayatına yeni atılanlar için yüksek sermaye gerektirmeyen en ideal şirket türü olarak şahıs şirketi öne çıkıyor. Armut.com verilerine göre, şahıs şirketi kurma taleplerinde mart ayında yüzde 246 artış gözlemlenirken kafe açmak isteyenlerin talepleri ile kafe iç mimar taleplerinde yüzde 72 artış görüldü.

Girişimcilerin ilk tercihi e-ticaret

Son yıllarda dijitalleşme ile beraber online alışverişin büyümesi, girişimcilere tüketicilerle daha kolay iletişimde olabilecekleri bir ortam sağladı. Bu dönem özellikle e-ticaret alanında kendi işini kurmak isteyenlere fırsat sağladı. Armut.com verilerine göre girişimcilerin ürünlerini direkt olarak tüketicilere ulaştırabildikleri e-ticaret sektöründe gıda, tekstil ve aksesuar, kozmetik, çocuk oyuncakları, bebek gereçleri, hediyelik eşya ve seramik sektöründe satış yapmak için şirket kurmak istedikleri görülüyor. Kadın girişimciler de ev yapımı ürünleri için özellikle e-ticareti tercih ediyor. 

Moto kuryelik gittikçe popülerleşiyor

E-ticaretin hızla büyümesi ile moto kuryelik mesleği en fazla ihtiyaç duyulan meslekler arasında yer almaya başladı. Pandemi sonrası yeni dünyada ihtiyaçların online alışveriş siteleri üzerinden giderilmesi ile popülerleşen moto kurye hizmeti şahıs şirketi kurma taleplerini de etkiledi.  Kuryelerin e-ticaret firmaları bünyesinde çalışarak fatura kesebilmeleri için şahıs şirketi kurmaları gerekiyor.  Bunun yanı sıra kurye adayları fatura kestikten sonra işlerini yürütebilmek için muhasebe desteğine de ihtiyaç duyuyor.

Kafe açmak isteyenler konsept geliştiriyor

Hayallerindeki kafeye sahip olmak isteyenler, geliştirdikleri konsepti hayata geçirmek için iç mimarlara başvuruyor. Mart ayı talepleri incelendiğinde iç mimarlık hizmeti taleplerinde yüzde 72 büyüme görüldü. Konsept kafe fikirleri spor salonu kafesi, modern kafe sanat, Osmanlı dekorlu nargile kafe, kurumsala hitap eden kafe, okey kafe, mini kokteyl bar kafe olmak üzere çeşitlilik gösteriyor. Konsept kafeler dışında butik kahve dükkanından kapsamlı kafeteryalara kadar genişleyen kafe iç mimar talepleri de öne çıkıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.