KİRACIYA MOBBİNG!

GÜNDEM 18.10.2021 - 17:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 966+ kez okundu.
 

KİRACIYA MOBBİNG!

Adana’da aşırı yükselen ev kiralarından dolayı bazı konut sahiplerinin, kiracılarına mobbing uygulamaya başladıkları ileri sürülüyor.
Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, kendilerine bu yönde gelen bir şikayet olmadığını, ancak evden çıkarılma baskısı varsa; kiracıların ev sahiplerine, “Buyurun bizi mahkeme yoluyla çıkarın” diyebileceklerini söyledi.    Uçar, ev sahiplerinin, konutlarındaki kiracılar için devletin belirlediği yüzde 14-15 aralığındaki artıştan başka zam talebinde bulunamayacaklarını, “evden çıkarma” için ise mutlaka geçerli bir sebeplerinin olması gerektiğine dikkat çekti.    “Kızım evlenecek, oğlum düğün yapacak çıkın” yönündeki sebeplerin mutlaka belgelenmesi gerektiğine vurgu yapan Uçar, mahkemelerin bu tür usule aykırı yöntemler için ev sahiplerini ciddi cezalarla karşı karşıya bırakabileceklerini bildirdi.    Emlakçılar Odası Başkanı Uçar, maliyetlerin artmasından dolayı yeni konut yapılamadığını, bu sebeple ev fiyatlarının da yükseldiğini bildirdi. Uçar, mevkisine göre değişmekle birlikte Adana’da en asgari 2+1 konutun 300 bin liradan satışının yapıldığını anlattı.
Adana’da aşırı yükselen ev kiralarından dolayı bazı konut sahiplerinin, kiracılarına mobbing uygulamaya başladıkları ileri sürülüyor.

Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, kendilerine bu yönde gelen bir şikayet olmadığını, ancak evden çıkarılma baskısı varsa; kiracıların ev sahiplerine, “Buyurun bizi mahkeme yoluyla çıkarın” diyebileceklerini söyledi. 

 

Uçar, ev sahiplerinin, konutlarındaki kiracılar için devletin belirlediği yüzde 14-15 aralığındaki artıştan başka zam talebinde bulunamayacaklarını, “evden çıkarma” için ise mutlaka geçerli bir sebeplerinin olması gerektiğine dikkat çekti. 

 

“Kızım evlenecek, oğlum düğün yapacak çıkın” yönündeki sebeplerin mutlaka belgelenmesi gerektiğine vurgu yapan Uçar, mahkemelerin bu tür usule aykırı yöntemler için ev sahiplerini ciddi cezalarla karşı karşıya bırakabileceklerini bildirdi. 

 

Emlakçılar Odası Başkanı Uçar, maliyetlerin artmasından dolayı yeni konut yapılamadığını, bu sebeple ev fiyatlarının da yükseldiğini bildirdi. Uçar, mevkisine göre değişmekle birlikte Adana’da en asgari 2+1 konutun 300 bin liradan satışının yapıldığını anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.