Korolar Federasyonu başkanlığını Hallaçoğlu devraldı

KÜLTÜR-SANAT 22.12.2021 - 09:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1381+ kez okundu.
 

Korolar Federasyonu başkanlığını Hallaçoğlu devraldı

Adana’da 2018 yılında Türk Musiki’sine hizmet eden musiki derneklerinin aynı çatı altında toplanması, musikimizin yeni nesillere sevdirilip öğretilmesi temel amacıyla Sayın Suat Yener’in önderliğinde kurulan Adana Korolar Federasyonu, 05.12.2021 tarihinde olağan Genel Kurulu’nu yaptı.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de katıldığı Genel Kurul, Bülent Ecevit Sanat Parkı’nda bulunan Ceren Özdemir Sanat Atölyesi’nde gerçekleştirildi.   Sayın Suat Yener' den sonra Federasyon başkanlığını yürüten Adana Musiki Derneği Başkanı Şükrü Birbaş’ın aday olmadığı ve başkanlık için desteklediği Çukurova Musiki Derneği Başkanı Zafer Halaçoğlu, yapılan seçim sonucunda Korolar Federasyonu başkanlığını devraldı. Seçim sonucunda yapılan görevlendirmeye göre Hayrettin Arpacı (Başkan Yardımcısı), H.Levent Altınbilek (Genel Sekreter), Osman Balceli (Sayman), Mehlika Deveci Pikdöken, Pakize İçer ve Refik İşler yeni yönetim kurulu üyeleri olarak belirlendi.   Adana Korolar Federasyonu Başkanı olarak göreve başlayan Zafer Halaçoğlu yeni ve genç bir yönetimle görevi devraldıklarını belirterek, bir önceki yönetime yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.   Adana’da Türk Müziği’ne hizmet veren musiki dernekleri ve topluluklarının ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler üreterek hizmet vermeye çalışacaklarını belirten Halaçoğlu, “Kültür mirasımız olan musikimiz, yalnızca onunla ilgilenenler için değil tüm toplumumuz için önemlidir. Özellikle yeni nesillere doğru aktarılabilmesini sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Adana’da 2018 yılında Türk Musiki’sine hizmet eden musiki derneklerinin aynı çatı altında toplanması, musikimizin yeni nesillere sevdirilip öğretilmesi temel amacıyla Sayın Suat Yener’in önderliğinde kurulan Adana Korolar Federasyonu, 05.12.2021 tarihinde olağan Genel Kurulu’nu yaptı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de katıldığı Genel Kurul, Bülent Ecevit Sanat Parkı’nda bulunan Ceren Özdemir Sanat Atölyesi’nde gerçekleştirildi.

 

Sayın Suat Yener' den sonra Federasyon başkanlığını yürüten Adana Musiki Derneği Başkanı Şükrü Birbaş’ın aday olmadığı ve başkanlık için desteklediği Çukurova Musiki Derneği Başkanı Zafer Halaçoğlu, yapılan seçim sonucunda Korolar Federasyonu başkanlığını devraldı. Seçim sonucunda yapılan görevlendirmeye göre Hayrettin Arpacı (Başkan Yardımcısı), H.Levent Altınbilek (Genel Sekreter), Osman Balceli (Sayman), Mehlika Deveci Pikdöken, Pakize İçer ve Refik İşler yeni yönetim kurulu üyeleri olarak belirlendi.

 

Adana Korolar Federasyonu Başkanı olarak göreve başlayan Zafer Halaçoğlu yeni ve genç bir yönetimle görevi devraldıklarını belirterek, bir önceki yönetime yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

Adana’da Türk Müziği’ne hizmet veren musiki dernekleri ve topluluklarının ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler üreterek hizmet vermeye çalışacaklarını belirten Halaçoğlu, “Kültür mirasımız olan musikimiz, yalnızca onunla ilgilenenler için değil tüm toplumumuz için önemlidir. Özellikle yeni nesillere doğru aktarılabilmesini sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.