Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü Kutlandı

KÜLTÜR-SANAT 02.06.2020 - 14:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2294+ kez okundu.
 

Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü Kutlandı

Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü Tarihi Hoşkadem cami meydanında sosyal mesafeli corona tedbirli kutlandı.   Corona virüs nedeniyle düzenlenecek birçok program önceden iptal edilirken sade bir tören düzenlendi. Sabah saat 06.45’de 7 pare top atışı ile başlayan törenler, ezan okunarak temsili düşman bayrağı indirilip yerine Türk bayrağı çekilip ardından Milis kuvvetleri tarafından zincirlenmiş Hürriyet Kızı kurtarıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Milis kuvvetleri adına Atatürk anıtına çelenk kondu. İlçe Müftüsü Celil Karaca ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan birer konuşma gerçekleştirdiler. 2 Haziran'ın esarete, başka bir bayrak altında yaşamaya, sömürgeciliğe, emperyalizme karşı destan yazılan bir gün olduğunu kaydeden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan topraklarının düşman çizmelerinden kurtulduğu gün olan 2 Haziran 1920'yi hatırlatarak, 2 Haziran'ın kahraman Kozanlıların gelecek nesillere bahşettiği özgürlük günü olduğunu söyledi. Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan sözlerine şöyle devam etti:“Günümüzden tam 100. yıl önce Kozan’daki kahraman ecdadımız ölüm kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmandan temizlediler. İşgalci güçler, 100. yıl önce bugün tüm Anadolu'da olduğu gibi Kozan'da da yüreği vatan sevgisi ile dolu Türk askeri ve halkının direnci karşısında işgal ettikleri topraklardan çekilmek zorunda kalmışlardır. Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyor, bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükran duygularıyla rahmetle anarken, Allah bizleri tekrar esaret altına düşenlerden etmesin” dedi. Hoşkadem Camii önünde düzenlenen programın ardından Kozan Mezarlığında bulunan Şehitliği ziyaret ettiler. Burada başta şehit Saim Bey ve diğer şehitlikte bulunan mezarlara karanfiller bırakılıp kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.


Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yıl dönümü Tarihi Hoşkadem cami meydanında sosyal mesafeli corona tedbirli kutlandı.

 

Corona virüs nedeniyle düzenlenecek birçok program önceden iptal edilirken sade bir tören düzenlendi.

Sabah saat 06.45’de 7 pare top atışı ile başlayan törenler, ezan okunarak temsili düşman bayrağı indirilip yerine Türk bayrağı çekilip ardından Milis kuvvetleri tarafından zincirlenmiş Hürriyet Kızı kurtarıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Milis kuvvetleri adına Atatürk anıtına çelenk kondu.

İlçe Müftüsü Celil Karaca ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan birer konuşma gerçekleştirdiler.

2 Haziran'ın esarete, başka bir bayrak altında yaşamaya, sömürgeciliğe, emperyalizme karşı destan yazılan bir gün olduğunu kaydeden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan topraklarının düşman çizmelerinden kurtulduğu gün olan 2 Haziran 1920'yi hatırlatarak, 2 Haziran'ın kahraman Kozanlıların gelecek nesillere bahşettiği özgürlük günü olduğunu söyledi.

Kozan Belediye başkanı Kazım Özgan sözlerine şöyle devam etti:“Günümüzden tam 100. yıl önce Kozan’daki kahraman ecdadımız ölüm kalım savaşı vererek canları pahasına bu toprakları düşmandan temizlediler. İşgalci güçler, 100. yıl önce bugün tüm Anadolu'da olduğu gibi Kozan'da da yüreği vatan sevgisi ile dolu Türk askeri ve halkının direnci karşısında işgal ettikleri topraklardan çekilmek zorunda kalmışlardır. Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyor, bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükran duygularıyla rahmetle anarken, Allah bizleri tekrar esaret altına düşenlerden etmesin” dedi.

Hoşkadem Camii önünde düzenlenen programın ardından Kozan Mezarlığında bulunan Şehitliği ziyaret ettiler. Burada başta şehit Saim Bey ve diğer şehitlikte bulunan mezarlara karanfiller bırakılıp kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.