KÜÇÜK: ÇOCUK İSTİSMARI İNSANLIK SUÇUDUR

GÜNDEM 30.06.2021 - 13:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1342+ kez okundu.
 

KÜÇÜK: ÇOCUK İSTİSMARI İNSANLIK SUÇUDUR

  Antalya'da iki kardeşin öz annesi ve üvey babaları tarafından nitelikli cinsel istismara maruz bırakıldığı utanç verici olayla ilgili Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tahliye kararı verilmesine kamuoyunda ve sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor!   Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Türkiye'nin konuştuğu “Elmalı davasında” 7 ve 10 yaşlarındaki iki kardeşin, uğradıkları cinsel istismarı resmettikleri vaka hakkında yazılı açıklamada bulundu.   “SUÇLULAR HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMALI”   “Son günlerde kamuoyunun da dikkatini çektiği üzere Antalya Finike’de yaşanan çocuklara yönelik cinsel istismar olayı toplumda infial uyandırmıştır.   Bugün iki çocuk; çiçek, kuş, böcek çizmeleri gereken kağıtlara, ailesi tarafından uğradıkları cinsel istismarı çizdi!   Yer yerinden oynamalıydı ne yazık ki o istismarcılar serbest bırakıldı.   Devlet sadece cinsel suçlar bağlamında değil, çocuğun bütün olarak cinsel kimliğini korumalı ve gereken hassasiyetin gösterilmesini sağlamalıdır.   Çocuğa yönelik cinsel istismar suçları failleri için infaz kanununda Koşullu Salıverme kaldırılmalıdır.   Çocuk istismarı gibi hassas bir konuda, 2 çocuğun ifadeleri, çizimleri ve adlî tıp raporlarına rağmen zanlıların tutuksuz yargılanması kabul edilemez. Adalet duygusunu ve toplumsal vicdanı yaralayan bu karardan bir an önce dönülmelidir.   Unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti devletinin imzalamak suretiyle uluslararası taahhüt altına girmiş olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarının Korunmasına Dair Sözleşme hükümleri gereğince "çocuğun üstün yararı" ulusal çıkarların ve kamusal her türlü yararın dahî üzerindedir.   Çocukların korunması amacı, kamunun ve hepimizin en yüksek amacı olmalıdır. Bu travmatik süreçte çocuklarımızı korumalıyız.   Faillerin en ağır şekilde cezalandırılması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek yakın takibimizi sürdüreceğiz.”  

 

Antalya'da iki kardeşin öz annesi ve üvey babaları tarafından nitelikli cinsel istismara maruz bırakıldığı utanç verici olayla ilgili Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tahliye kararı verilmesine kamuoyunda ve sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor!

 

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Türkiye'nin konuştuğu “Elmalı davasında” 7 ve 10 yaşlarındaki iki kardeşin, uğradıkları cinsel istismarı resmettikleri vaka hakkında yazılı açıklamada bulundu.

 

“SUÇLULAR HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMALI”

 

“Son günlerde kamuoyunun da dikkatini çektiği üzere Antalya Finike’de yaşanan çocuklara yönelik cinsel istismar olayı toplumda infial uyandırmıştır.

 

Bugün iki çocuk; çiçek, kuş, böcek çizmeleri gereken kağıtlara, ailesi tarafından uğradıkları cinsel istismarı çizdi!

 

Yer yerinden oynamalıydı ne yazık ki o istismarcılar serbest bırakıldı.

 

Devlet sadece cinsel suçlar bağlamında değil, çocuğun bütün olarak cinsel kimliğini korumalı ve gereken hassasiyetin gösterilmesini sağlamalıdır.

 

Çocuğa yönelik cinsel istismar suçları failleri için infaz kanununda Koşullu Salıverme kaldırılmalıdır.

 

Çocuk istismarı gibi hassas bir konuda, 2 çocuğun ifadeleri, çizimleri ve adlî tıp raporlarına rağmen zanlıların tutuksuz yargılanması kabul edilemez. Adalet duygusunu ve toplumsal vicdanı yaralayan bu karardan bir an önce dönülmelidir.

 

Unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti devletinin imzalamak suretiyle uluslararası taahhüt altına girmiş olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarının Korunmasına Dair Sözleşme hükümleri gereğince "çocuğun üstün yararı" ulusal çıkarların ve kamusal her türlü yararın dahî üzerindedir.

 

Çocukların korunması amacı, kamunun ve hepimizin en yüksek amacı olmalıdır. Bu travmatik süreçte çocuklarımızı korumalıyız.

 

Faillerin en ağır şekilde cezalandırılması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek yakın takibimizi sürdüreceğiz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.