Kurutup, boyuyor 20 ülkeye satıyor!

GÜNDEM 24.06.2022 - 16:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1893+ kez okundu.
 

Kurutup, boyuyor 20 ülkeye satıyor!

Adana’da 7 yıl önce yabancı ot olarak görülen bitkilere, araştırma ve geliştirme çalışmasının ardından “değer katan” girişimci Alper Kahveci, ürünlerini bugün 20 ülkeye ihraç ediyor.    Kahveci, Karaisalı ilçesi Kuzgun mahallesinde, 2015 yılında birkaç çeşit yabancı bitkiyi doğal haliyle uzun yıllar muhafaza edilebilmesi için “koruma ve renklendirme” işleminden geçirerek üretime başladı.    Bu sürede, araştırma ve geliştirme çalışmaları ile ürün çeşitliliğini artıran Kahveci, daha önce çoğu yurt dışından ithal edilen çiçekler için ithalatının önünü kesti, şimdi ise yurtdışına gönderiyor.      Kahveci, kurutulup renklendirilen bitkilerin farklı iç ve dış mimari tasarımların vazgeçilmezi haline geldiklerini kaydederek, bugün 20 çeşit ürünle üretim yapabildiklerini, çalışanların yüzde 80'inin ise kadın olduğunu kaydetti.   Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, “İşlenen bitkiler böceklenmeden uzun yıllar dekoratif amaçlı kullanılabiliyor. Kapasitelerini artırma noktasında elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

Adana’da 7 yıl önce yabancı ot olarak görülen bitkilere, araştırma ve geliştirme çalışmasının ardından “değer katan” girişimci Alper Kahveci, ürünlerini bugün 20 ülkeye ihraç ediyor. 

 

Kahveci, Karaisalı ilçesi Kuzgun mahallesinde, 2015 yılında birkaç çeşit yabancı bitkiyi doğal haliyle uzun yıllar muhafaza edilebilmesi için “koruma ve renklendirme” işleminden geçirerek üretime başladı. 

 

Bu sürede, araştırma ve geliştirme çalışmaları ile ürün çeşitliliğini artıran Kahveci, daha önce çoğu yurt dışından ithal edilen çiçekler için ithalatının önünü kesti, şimdi ise yurtdışına gönderiyor. 

 

 

Kahveci, kurutulup renklendirilen bitkilerin farklı iç ve dış mimari tasarımların vazgeçilmezi haline geldiklerini kaydederek, bugün 20 çeşit ürünle üretim yapabildiklerini, çalışanların yüzde 80'inin ise kadın olduğunu kaydetti.

 

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, “İşlenen bitkiler böceklenmeden uzun yıllar dekoratif amaçlı kullanılabiliyor. Kapasitelerini artırma noktasında elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.