Kutsal şehir Kudüs ziyaretçilerini bekliyor

TURİZM 11.08.2017 - 12:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1755+ kez okundu.
 

Kutsal şehir Kudüs ziyaretçilerini bekliyor

  Kadim uygarlıklara ev sahipliği yapmasıyla dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan Kudüs, dünyanın her noktasından gelen binlerce misafire ev sahipliği yapıyor. Sadece Ortadoğu’nun değil, üç büyük dinin kutsal kabul ettiği tek şehir olan Kudüs; her yıl Türkiye’den binlerce kişiyi ağırlıyor.   Geçmişten günümüze yaşanmışlığın bütün izlerini taşıyan, tüm duyduklarımızı ve bildiklerimizi yeniden  sorgulamamıza neden olan, kadim uygarlıkların başkenti Kudüs. Üç büyük dinin kutsal kabul ettiği tek şehir olan ve dünyanın yanı sıra Türkiye’den ziyaretine giden binlerce misafiri ağırlayan bu kutsal şehir, yılın her döneminde de ziyaretçi akınına uğruyor.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Yüzbinler niçin Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesin" çağrısı ve  ardından gelen THY indirimi turizm sektörünü hareketlendirdiğini belirten Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci Talha Çizmeci; “Bu fiyat düşüşüyle birlikte turlara talebin artacağını öngörüyoruz ki, zaten bu ay ve önümüzde ki aylarda Kudüs turlarına ciddi anlamda talep artışı gözlemliyoruz. Daha bu hafta yaklaşık 30 kişilik bir grubumuzu Kudüs’e gönderdik.Biz turizmciler açısından son derece güzel bir gelişme. Kudüs gibi İslami ve kültürel altyapıya sahip, her din için büyük bir önem taşıyan bir şehrin ülkemiz insanları tarafından daha fazla rağbet görmesinden memnuniyet duyarız. Ülke ilişkilerine de bu vesileyle olumlu gelişmesi olacağı düşüncesindeyiz. THY’nin bu ve benzer fiyatları diğer kutsal destinasyonlarda da uygulaması biz yurtdışı kültür ve gezi programları yapan acentalar açısından büyük önem taşıyor. Umarım Kudüs’ten sonra yakın zamanda benzer fiyat düşüşlerini, Endülüs, Özbekistan gibi kültür turizminde öneme sahip diğer destinasyonlar için de göreceğimizi ümit ediyoruz. Bu şekilde milli gururumuz ve ülkemizin en büyük markalarından biri olan THY ‘nın yolcu taşıma sayısında ki artışında bizlerin de payı olmasından memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Kudüs ziyaretçilerini bekliyor Böylesine kutsal bir şehre turların yılın her döneminde yapılabileceğini belirten Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci, Türklerin Kudüs’e özel bir ilgisi olduğunu belirtiyor. “Vizyon Turizm olarak Kudüs gezimizi ortalama 3 gece 4 gün olarak ve kişi başı fiyatı 800 ile 1000 dolar  olarak belirledik. Otel ve gün sayısına göre fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. Öncelikle tur programımız misafirlerimizin rahatı açısından uçağından, oteline, günlük programlarına ve tüm ayrıntılarına kadar hesap edilip bölgeyi çok iyi bilen kişiler tarafından oluşturulmaktadır. Bu zamana kadar yaptığımız Kudüs turlarından yüzde 100 memnuniyet aldık diyebilirim.  Misafirlerimizin Kudüs turlarına olan yoğun taleplerini gözlemlediğimizden dolayı önümüzdeki zamanlarda daha çok Kudüs programı koyacağımızı tahmin ediyorum. Bununla birlikte THY de Kudüs programlarını İnanç  Turları kapsamına aldığından dolayı her geçen yıl Kudüs programlarına daha çok talep olacağını ve  daha uygun fiyatlarda olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Kadim uygarlıklara ev sahipliği yapmasıyla dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan Kudüs, dünyanın her noktasından gelen binlerce misafire ev sahipliği yapıyor. Sadece Ortadoğu’nun değil, üç büyük dinin kutsal kabul ettiği tek şehir olan Kudüs; her yıl Türkiye’den binlerce kişiyi ağırlıyor.

 

Geçmişten günümüze yaşanmışlığın bütün izlerini taşıyan, tüm duyduklarımızı ve bildiklerimizi yeniden  sorgulamamıza neden olan, kadim uygarlıkların başkenti Kudüs. Üç büyük dinin kutsal kabul ettiği tek şehir olan ve dünyanın yanı sıra Türkiye’den ziyaretine giden binlerce misafiri ağırlayan bu kutsal şehir, yılın her döneminde de ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Yüzbinler niçin Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesin" çağrısı ve  ardından gelen THY indirimi turizm sektörünü hareketlendirdiğini belirten Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci Talha Çizmeci; “Bu fiyat düşüşüyle birlikte turlara talebin artacağını öngörüyoruz ki, zaten bu ay ve önümüzde ki aylarda Kudüs turlarına ciddi anlamda talep artışı gözlemliyoruz. Daha bu hafta yaklaşık 30 kişilik bir grubumuzu Kudüs’e gönderdik.Biz turizmciler açısından son derece güzel bir gelişme. Kudüs gibi İslami ve kültürel altyapıya sahip, her din için büyük bir önem taşıyan bir şehrin ülkemiz insanları tarafından daha fazla rağbet görmesinden memnuniyet duyarız. Ülke ilişkilerine de bu vesileyle olumlu gelişmesi olacağı düşüncesindeyiz. THY’nin bu ve benzer fiyatları diğer kutsal destinasyonlarda da uygulaması biz yurtdışı kültür ve gezi programları yapan acentalar açısından büyük önem taşıyor. Umarım Kudüs’ten sonra yakın zamanda benzer fiyat düşüşlerini, Endülüs, Özbekistan gibi kültür turizminde öneme sahip diğer destinasyonlar için de göreceğimizi ümit ediyoruz. Bu şekilde milli gururumuz ve ülkemizin en büyük markalarından biri olan THY ‘nın yolcu taşıma sayısında ki artışında bizlerin de payı olmasından memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Kudüs ziyaretçilerini bekliyor

Böylesine kutsal bir şehre turların yılın her döneminde yapılabileceğini belirten Vizyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi M.Talha Çizmeci, Türklerin Kudüs’e özel bir ilgisi olduğunu belirtiyor. “Vizyon Turizm olarak Kudüs gezimizi ortalama 3 gece 4 gün olarak ve kişi başı fiyatı 800 ile 1000 dolar  olarak belirledik. Otel ve gün sayısına göre fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. Öncelikle tur programımız misafirlerimizin rahatı açısından uçağından, oteline, günlük programlarına ve tüm ayrıntılarına kadar hesap edilip bölgeyi çok iyi bilen kişiler tarafından oluşturulmaktadır. Bu zamana kadar yaptığımız Kudüs turlarından yüzde 100 memnuniyet aldık diyebilirim.  Misafirlerimizin Kudüs turlarına olan yoğun taleplerini gözlemlediğimizden dolayı önümüzdeki zamanlarda daha çok Kudüs programı koyacağımızı tahmin ediyorum. Bununla birlikte THY de Kudüs programlarını İnanç  Turları kapsamına aldığından dolayı her geçen yıl Kudüs programlarına daha çok talep olacağını ve  daha uygun fiyatlarda olacağını düşünüyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.