MAVİ BİR TAŞ’IN AĞIRLIĞINDA

KÜLTÜR-SANAT 14.07.2021 - 13:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1398+ kez okundu.
 

MAVİ BİR TAŞ’IN AĞIRLIĞINDA

Bir anne, baba ve kanser olan küçük kızlarının yaşama tutunma mücadelesini anlatan Mavi Taş, mutlu sonla bitmeyen bir hikâyenin son ana dek korunan umuduyla satırlara dökülüyor. Kitap; üç kişilik büyük bir mücadelenin yanı sıra küçük Gamze’nin rahatsızlığı sürecinde, bu mücadeleye eşlik edenlerin yazdığı ve kitabın sonunda yer alan mektuplarla evladını kaybeden ailelerin yaralarına da merhem oluyor. Emine ve Bora Aydoğan’ın kızları Gamze’yi kaybettikten sonra kaleme aldıkları Mavi Taş, alışılmış anlatıların ötesinde. Gerçekliği kadar yaşananların duygu yüklü anlatımı da dikkat çekiyor. “Bir Daha Bebeklerimin Saçını Öremeyeceğim.” Gamze’nin farkındalıkla ve bilgelikle dolu dünyasının yanı sıra hem hep kapakta hem de kitap içinde Gamze’nin çizdiği resimlerin de olduğu Mavi Taş, bilinen yaşam hikâyelerinden oldukça farklı. Yalnızca tahmin edilebilir bazı acıların aslında hiçbir tarifinin yapılamayacağını bir kez daha hatırlatıyor. Eserde yer alan, tedavi sürecinde ailenin ve Gamze’nin yanında olan doktor ve hemşirelerin tanıklık anlarını yansıtan mektuplarda, Gamze’nin sesini duyabiliyorsunuz. 20 Nisan 2019 tarihinde Instagram hesabıma bir mesaj düştü: ‘Levent doktorum ben Gamze beni hatırlamazsınız belki ama ben sizi hep hatırlayacağım beni annem size getirmişti kol ağrısı için, siz röntgen çektirdiniz ve anneme iltihap kemiğe doğru yayılmış, hiç bekletmeyin acilen Ankara’ya ya da üniversite hastanesine götürün, dediniz ve BENİM HAYATIMI KURTARDINIZ çünkü bana sizden önce gittiğim doktor büyüme ağrısı, demişti. Kolum şu an yok maalesef; geç kalmışız kolumu kaybettim. Eğer siz de anlamamış olsaydınız şu an sadece kolum değil belki ben de olamayacaktım. Size ömür boyu duacıyım size sonsuz teşekkür ederim sizi çok seviyorum.’ Gamze Aydoğan’ın hikâyesinde; ölüm, kader, acı, umut, yaşam ve daha pek çok konuda keskin bir gerçek; kısacası hayatın ve ölümün anlamı üzerine derin bir sorgulama yer alıyor. Hastanelerde, özellikle onkoloji bölümündeki çocuklar, onların ailelerinin yaşadıklarını, Gamze’nin içsel bilgeliğiyle harmanlayan Mavi Taş, Yazardan Direkt Yayınevi’nden yayımlanarak okurla buluşuyor. Kitabın gelirleri de hastanelerin çocuk onkolojisi bölümlerine bağışlanacak. Gamze Aydoğan’ın ve ailesinin bu sürecini, aydogan_6481 Instagram hesabından da takip edebilirsiniz.

Bir anne, baba ve kanser olan küçük kızlarının yaşama tutunma mücadelesini anlatan Mavi Taş, mutlu sonla bitmeyen bir hikâyenin son ana dek korunan umuduyla satırlara dökülüyor. Kitap; üç kişilik büyük bir mücadelenin yanı sıra küçük Gamze’nin rahatsızlığı sürecinde, bu mücadeleye eşlik edenlerin yazdığı ve kitabın sonunda yer alan mektuplarla evladını kaybeden ailelerin yaralarına da merhem oluyor. Emine ve Bora Aydoğan’ın kızları Gamze’yi kaybettikten sonra kaleme aldıkları Mavi Taş, alışılmış anlatıların ötesinde. Gerçekliği kadar yaşananların duygu yüklü anlatımı da dikkat çekiyor.

“Bir Daha Bebeklerimin Saçını Öremeyeceğim.”

Gamze’nin farkındalıkla ve bilgelikle dolu dünyasının yanı sıra hem hep kapakta hem de kitap içinde Gamze’nin çizdiği resimlerin de olduğu Mavi Taş, bilinen yaşam hikâyelerinden oldukça farklı. Yalnızca tahmin edilebilir bazı acıların aslında hiçbir tarifinin yapılamayacağını bir kez daha hatırlatıyor. Eserde yer alan, tedavi sürecinde ailenin ve Gamze’nin yanında olan doktor ve hemşirelerin tanıklık anlarını yansıtan mektuplarda, Gamze’nin sesini duyabiliyorsunuz.

20 Nisan 2019 tarihinde Instagram hesabıma bir mesaj düştü: ‘Levent doktorum ben Gamze beni hatırlamazsınız belki ama ben sizi hep hatırlayacağım beni annem size getirmişti kol ağrısı için, siz röntgen çektirdiniz ve anneme iltihap kemiğe doğru yayılmış, hiç bekletmeyin acilen Ankara’ya ya da üniversite hastanesine götürün, dediniz ve BENİM HAYATIMI KURTARDINIZ çünkü bana sizden önce gittiğim doktor büyüme ağrısı, demişti. Kolum şu an yok maalesef; geç kalmışız kolumu kaybettim. Eğer siz de anlamamış olsaydınız şu an sadece kolum değil belki ben de olamayacaktım. Size ömür boyu duacıyım size sonsuz teşekkür ederim sizi çok seviyorum.’

Gamze Aydoğan’ın hikâyesinde; ölüm, kader, acı, umut, yaşam ve daha pek çok konuda keskin bir gerçek; kısacası hayatın ve ölümün anlamı üzerine derin bir sorgulama yer alıyor. Hastanelerde, özellikle onkoloji bölümündeki çocuklar, onların ailelerinin yaşadıklarını, Gamze’nin içsel bilgeliğiyle harmanlayan Mavi Taş, Yazardan Direkt Yayınevi’nden yayımlanarak okurla buluşuyor. Kitabın gelirleri de hastanelerin çocuk onkolojisi bölümlerine bağışlanacak. Gamze Aydoğan’ın ve ailesinin bu sürecini, aydogan_6481 Instagram hesabından da takip edebilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.