MEB ESKİ BAKANI HESABI KAPATMADAN GİTTİ

EĞİTİM 12.08.2021 - 12:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2691+ kez okundu.
 

MEB ESKİ BAKANI HESABI KAPATMADAN GİTTİ

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, istifa eden Milli Eğitim Bakanı döneminde Bakanlıkta gerçekleşen olaylar ve harcamalar ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Yazılı Soru Önergesi verdi. Orhan Sümer, “Milli Eğitim deneme tahtası haline getirildi.” Dedi.
Orhan Sümer, “Tek adam sistemiyle Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda artık kimin Bakan olduğu önemli değil. Ancak bazı işler var ki mutlaka sorgulanması gerekiyor. Ülkenin Milli Eğitim Bakanı’nın istifa edeceği konuşuluyor. Kamuoyunda bir hafta tartışılıyor. Sonunda bir gece görevden alınıyor. Peki Sayın Bakan döneminde olan ve araştırılıp hesap verilmesi gereken konular ne olacak? Yeni sistemde sıkışan istifa talep ediyor ve sonrasında günlük hayatına devam ediyor. Daha önce örneklerini gördüğümüz gibi Sayın Bakanda meydana gelen olaylarla ilgili, tartışılan ve cevap bekleyen birçok konuyla ilgili hesabı kapatmadan gitti.” Dedi.   MEB CEMATLERİN YUVASI MI OLDU Orhan Sümer, “Milli Eğitim Bakanı’nın yetkisizlikten ve bazı cemaat gruplarının Bakanlıkta etkin olduklarından rahatsız olduğu için istifa ettiği öne sürülüyor. Peki kim bunlar? Hangi güçle Bakanlıkta etkin olabiliyorlar? Cemaatlerin devlet içinde güçlenmesinin ne gibi sonuçları olduğunu çok acı bir şekilde tecrübe etmişken kim, ne için bu grupları destekliyor. Eğitim gibi ülkenin en önemli Bakanlıklarından birinde bu duruma izin veren kim varsa mutlaka araştırılmalıdır” Dedi.   EĞİTİM İKTİDARLARIN OYUNCAĞI OLMAMALI Orhan Sümer,” AKP İktidarının en başarısız olduğu alanlardan bir tanesi de ne yazık ki eğitimdir. Defalarca değişen Bakanlar, her Bakan değişikliğinde değiştirilen sistemlerle Milli Eğitim sistemimiz içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Tek bir kişi iste diye indirilen baraj puanları, pandemi döneminde yönetilemeyen eğitim, öğretmen atamalarındaki Bakanlığın tavrı ne yazık ki içler acısıdır. Milyonlarca gencimizin hayatını ve geleceğini ilgilendiren eğitim sistemimiz AKP İktidarı elinde yap boz sistemine döndürülmüştür.” Dedi.
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, istifa eden Milli Eğitim Bakanı döneminde Bakanlıkta gerçekleşen olaylar ve harcamalar ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Yazılı Soru Önergesi verdi. Orhan Sümer, “Milli Eğitim deneme tahtası haline getirildi.” Dedi.

Orhan Sümer, “Tek adam sistemiyle Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda artık kimin Bakan olduğu önemli değil. Ancak bazı işler var ki mutlaka sorgulanması gerekiyor. Ülkenin Milli Eğitim Bakanı’nın istifa edeceği konuşuluyor. Kamuoyunda bir hafta tartışılıyor. Sonunda bir gece görevden alınıyor. Peki Sayın Bakan döneminde olan ve araştırılıp hesap verilmesi gereken konular ne olacak? Yeni sistemde sıkışan istifa talep ediyor ve sonrasında günlük hayatına devam ediyor. Daha önce örneklerini gördüğümüz gibi Sayın Bakanda meydana gelen olaylarla ilgili, tartışılan ve cevap bekleyen birçok konuyla ilgili hesabı kapatmadan gitti.” Dedi.

 

MEB CEMATLERİN YUVASI MI OLDU
Orhan Sümer, “Milli Eğitim Bakanı’nın yetkisizlikten ve bazı cemaat gruplarının Bakanlıkta etkin olduklarından rahatsız olduğu için istifa ettiği öne sürülüyor. Peki kim bunlar? Hangi güçle Bakanlıkta etkin olabiliyorlar? Cemaatlerin devlet içinde güçlenmesinin ne gibi sonuçları olduğunu çok acı bir şekilde tecrübe etmişken kim, ne için bu grupları destekliyor. Eğitim gibi ülkenin en önemli Bakanlıklarından birinde bu duruma izin veren kim varsa mutlaka araştırılmalıdır” Dedi.

 

EĞİTİM İKTİDARLARIN OYUNCAĞI OLMAMALI
Orhan Sümer,” AKP İktidarının en başarısız olduğu alanlardan bir tanesi de ne yazık ki eğitimdir. Defalarca değişen Bakanlar, her Bakan değişikliğinde değiştirilen sistemlerle Milli Eğitim sistemimiz içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Tek bir kişi iste diye indirilen baraj puanları, pandemi döneminde yönetilemeyen eğitim, öğretmen atamalarındaki Bakanlığın tavrı ne yazık ki içler acısıdır. Milyonlarca gencimizin hayatını ve geleceğini ilgilendiren eğitim sistemimiz AKP İktidarı elinde yap boz sistemine döndürülmüştür.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.