Mobilya ihracatında değer artışı miktar artışının önünde

EKONOMİ 21.09.2021 - 10:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1485+ kez okundu.
 

Mobilya ihracatında değer artışı miktar artışının önünde

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), Ağustos ayında tüm sektörlerde yüzde 40,2 artışla 76,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Ocak - Ağustos dönemini ihracatı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 34,2 artırarak 566,5 milyon dolar oldu.  AKAMİB, ağustos ayında en önemli ihraç kalemi olan mobilyada yüzde 27,2 artışla 43,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, özellikle lojistik sektöründe kullanılan keresteler, sandık, kafes ve palet ürün grubunda ise ihracat yüzde 64 artışla 13,7 milyon dolar oldu. En büyük pazar Irak’a ihracat yüzde 25 artışla 14,4 milyon dolar olurken, Kuzey Afrika ülkelerine yapılan ihracatta sıçrama yaşandı. Libya’ya ihracat yüzde 111,5 artışla 2,7 milyon dolar, Mısır’a ise ihracat yüzde 340 artışla 2,3 milyon dolara ulaştı. Değer artışı miktarın önünde Sektörlerin ürettiği katma değerin her geçen gün arttığını söyleyen AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “Başta mobilya olmak üzere sektörlerimizin marka algısı güçleniyor. Bu sayede rakamları incelediğimizde ihracatta değer artışının miktar artışının üzerinde olduğunu görüyoruz. Hatay Mobilya, Adana Mobilya ve Mersin Kereste-Palet UR-GE projelerinde tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Kılıçer, “AKAMİB olarak hedefimiz en başından beri firmalarımızın markalaşması, tasarım ve inovasyonla yarattıkları katma değeri artırmalarıdır.  Almanya ve Dubai’ye yönelik sektörel ticaret heyeti çalışmalarına başladık ve kısa sürede bu pazarlardaki payımızı artıracağız” şeklinde konuştu.   

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), Ağustos ayında tüm sektörlerde yüzde 40,2 artışla 76,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Ocak - Ağustos dönemini ihracatı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 34,2 artırarak 566,5 milyon dolar oldu. 

AKAMİB, ağustos ayında en önemli ihraç kalemi olan mobilyada yüzde 27,2 artışla 43,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, özellikle lojistik sektöründe kullanılan keresteler, sandık, kafes ve palet ürün grubunda ise ihracat yüzde 64 artışla 13,7 milyon dolar oldu. En büyük pazar Irak’a ihracat yüzde 25 artışla 14,4 milyon dolar olurken, Kuzey Afrika ülkelerine yapılan ihracatta sıçrama yaşandı. Libya’ya ihracat yüzde 111,5 artışla 2,7 milyon dolar, Mısır’a ise ihracat yüzde 340 artışla 2,3 milyon dolara ulaştı.

Değer artışı miktarın önünde

Sektörlerin ürettiği katma değerin her geçen gün arttığını söyleyen AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “Başta mobilya olmak üzere sektörlerimizin marka algısı güçleniyor. Bu sayede rakamları incelediğimizde ihracatta değer artışının miktar artışının üzerinde olduğunu görüyoruz. Hatay Mobilya, Adana Mobilya ve Mersin Kereste-Palet UR-GE projelerinde tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Kılıçer, “AKAMİB olarak hedefimiz en başından beri firmalarımızın markalaşması, tasarım ve inovasyonla yarattıkları katma değeri artırmalarıdır.  Almanya ve Dubai’ye yönelik sektörel ticaret heyeti çalışmalarına başladık ve kısa sürede bu pazarlardaki payımızı artıracağız” şeklinde konuştu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.