MUSA BALI KONAĞI’NDA TADİLAT BAŞLADI

KÜLTÜR-SANAT 08.04.2018 - 15:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2274+ kez okundu.
 

MUSA BALI KONAĞI’NDA TADİLAT BAŞLADI

  Adana’nın en eski yerleşim yerlerinden Tepebağ’daki tarihi Musa Balı konağında tadilat başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün izniyle Seyhan Belediyesi, konağı güçlendirip, dış cephesi ile çatısını onarıyor.   ZİYA İPEK / EGEMEN / ÖZEL HABER  Adana’da ‘duvarı tahta ile ayakta tutulan’ tarihi Tepebağ’daki Musa Balı konağı için tadilat izninin verilmesinin ardından onarım için çalışmalar da başladı. Seyhan Belediyesi konağın dış cephesi ile çatısını yaptırıyor.  Seyhan Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajanjı işbirliğiyle Tepebağ’daki, eski Adliye binasından Abidinpaşa’ya uzanan Turan Arın sokağında, yer taşlarını yeniledi, evlere ait dış duvarlar ile bazı ev ve işyerlerini restore ettirdi. Ancak bu sokağı kullananlar her gün ‘çöktü çökecek’ denilen evin altından geçmek zorunda kalıyordu. Sokakta, 40 civarında tarihi ev ile 10 adet tescilli yapı bulunuyor.  Yetkililer, konakta, güçlendirme çalışması yapılacağını, dışı ile çatısının onarılacağını söyledi.

 

Adana’nın en eski yerleşim yerlerinden Tepebağ’daki tarihi Musa Balı konağında tadilat başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün izniyle Seyhan Belediyesi, konağı güçlendirip, dış cephesi ile çatısını onarıyor.  

ZİYA İPEK / EGEMEN / ÖZEL HABER 
Adana’da ‘duvarı tahta ile ayakta tutulan’ tarihi Tepebağ’daki Musa Balı konağı için tadilat izninin verilmesinin ardından onarım için çalışmalar da başladı. Seyhan Belediyesi konağın dış cephesi ile çatısını yaptırıyor. 
Seyhan Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajanjı işbirliğiyle Tepebağ’daki, eski Adliye binasından Abidinpaşa’ya uzanan Turan Arın sokağında, yer taşlarını yeniledi, evlere ait dış duvarlar ile bazı ev ve işyerlerini restore ettirdi. Ancak bu sokağı kullananlar her gün ‘çöktü çökecek’ denilen evin altından geçmek zorunda kalıyordu. Sokakta, 40 civarında tarihi ev ile 10 adet tescilli yapı bulunuyor. 
Yetkililer, konakta, güçlendirme çalışması yapılacağını, dışı ile çatısının onarılacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.