NENNİOĞLU: KAYIPLARI TELAFİ EDİN

GÜNDEM 02.12.2021 - 17:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1991+ kez okundu.
 

NENNİOĞLU: KAYIPLARI TELAFİ EDİN

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, eriyen ücretler için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulundu.
Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ardından geçen sürede, eriyen ücretler için Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, 3 teklifleri olduğunu söyledi. Nennioğlu, “Şiddetle bedenimiz, zamlarla maaşımız eriyor” diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulundu.    Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, olağanüstü döneme ilişkin kamu görevlilerinin gelir vergisi oranının yüzde 15’de sabitlenmesini, Gelir Vergisi matrahlarının yükseltilmesini ve Ek protokol yapılarak, kayıpların telafisini sağlayacak ilave ödeme gerçekleştirilmesini talep ettiklerini bildirdi.    Hekimlere yapılan zammı da değerlendiren Nennioğlu, “Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde yaklaşık 1 milyon sağlık çalışanı var. Bunların içinde hemşire, doktor, sağlık teknikeri, şoför, temizlik görevlisi de var. Hekimlerimiz o paranın fazlası da hak ediyor. Peki ya geride kalan yüz binlerce sağlık çalışanı?” diye sordu.   Nennioğlu’dan Bakan Koca’ya “Bu işi mutlaka çözün” çağrısı Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, hekimlerin zamlı maaşları ve hatta fazlasını hak ettiklerini belirterek, “Peki ya geride kalan yüz binlerce sağlık çalışanı. Onların suçu, günahı ne?” dedi.  Nennioğlu, ülkemizde Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde yaklaşık 1 milyon sağlık çalışanının görev yaptığını anımsatarak, “Bu 1 milyonun içinde hemşire de var, doktor da var, sağlık teknikeri de var, şoför de var, temizlik görevlisi de var. Yani bir Ordu’da olması gereken insan gücünün tamamı ülkemizin sağlık ordusunda fedakarca görev yapıyor. Bunu herkes biliyor da Sağlık Bakanı bilmiyor mu?” ifadelerini kullandı.  YOL YAKINKEN HATADAN DÖNÜN  Nennioğlu, şunları kaydetti: “ Anlaşılan bilmiyor! Çünkü yaptığı açıklamada, ‘Sağlık çalışanlarına 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız’ ifadelerini kullandı. Ardından bu zammı alacak sağlık çalışanlarının kimlerden oluşacağını söyledi. Sayın Bakan’ın tam ifadesiyle zam alacak sağlık çalışanları şu kişiler, pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin lira. Sayın Sağlık Bakanı, iyi güzel, bu arkadaşlarımız alsın, hatta çok daha fazlasını hak ediyorlar, alsınlar. Peki ya geride kalan yüz binlerce sağlık çalışanı. Onların suçu, günahı ne? Bu ayrımcılıkla sağlık hizmetlerine köstek olduğunuzun farkında mısınız? Hatadan dönmek de büyük erdemdir. Yol yakınken bu hatadan dönmelisiniz.”  HANTAL VE KOKUŞMUŞ VESAYETÇİLER! Sağlık-Sen’in bugüne kadar hak arama davasında cam çerçeve indirmediğini, sokakları kullanmadığını anımsatan Nennioğlu, “Hak arama davasını masada yaptık,  bundan sonra da hakkımızı kışkırtmalara rağmen aramaya böyle devam edeceğiz. Bu sözlerimiz bakanlıkta sahadan bihaber masa başı iş yapan hantal kokuşmuş vesayetin kulağına küpe olsun.” dedi.
Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, eriyen ücretler için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulundu.

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ardından geçen sürede, eriyen ücretler için Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, 3 teklifleri olduğunu söyledi. Nennioğlu, “Şiddetle bedenimiz, zamlarla maaşımız eriyor” diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulundu. 

 

Nennioğlu, Egemen’e yaptığı açıklamada, olağanüstü döneme ilişkin kamu görevlilerinin gelir vergisi oranının yüzde 15’de sabitlenmesini, Gelir Vergisi matrahlarının yükseltilmesini ve Ek protokol yapılarak, kayıpların telafisini sağlayacak ilave ödeme gerçekleştirilmesini talep ettiklerini bildirdi. 

 

Hekimlere yapılan zammı da değerlendiren Nennioğlu, “Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde yaklaşık 1 milyon sağlık çalışanı var. Bunların içinde hemşire, doktor, sağlık teknikeri, şoför, temizlik görevlisi de var. Hekimlerimiz o paranın fazlası da hak ediyor. Peki ya geride kalan yüz binlerce sağlık çalışanı?” diye sordu.

 

Nennioğlu’dan Bakan Koca’ya “Bu işi mutlaka çözün” çağrısı


Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, hekimlerin zamlı maaşları ve hatta fazlasını hak ettiklerini belirterek, “Peki ya geride kalan yüz binlerce sağlık çalışanı. Onların suçu, günahı ne?” dedi. 
Nennioğlu, ülkemizde Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde yaklaşık 1 milyon sağlık çalışanının görev yaptığını anımsatarak, “Bu 1 milyonun içinde hemşire de var, doktor da var, sağlık teknikeri de var, şoför de var, temizlik görevlisi de var. Yani bir Ordu’da olması gereken insan gücünün tamamı ülkemizin sağlık ordusunda fedakarca görev yapıyor. Bunu herkes biliyor da Sağlık Bakanı bilmiyor mu?” ifadelerini kullandı. 


YOL YAKINKEN HATADAN DÖNÜN 


Nennioğlu, şunları kaydetti: “ Anlaşılan bilmiyor! Çünkü yaptığı açıklamada, ‘Sağlık çalışanlarına 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız’ ifadelerini kullandı. Ardından bu zammı alacak sağlık çalışanlarının kimlerden oluşacağını söyledi. Sayın Bakan’ın tam ifadesiyle zam alacak sağlık çalışanları şu kişiler, pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin lira. Sayın Sağlık Bakanı, iyi güzel, bu arkadaşlarımız alsın, hatta çok daha fazlasını hak ediyorlar, alsınlar. Peki ya geride kalan yüz binlerce sağlık çalışanı. Onların suçu, günahı ne? Bu ayrımcılıkla sağlık hizmetlerine köstek olduğunuzun farkında mısınız? Hatadan dönmek de büyük erdemdir. Yol yakınken bu hatadan dönmelisiniz.” 


HANTAL VE KOKUŞMUŞ VESAYETÇİLER!


Sağlık-Sen’in bugüne kadar hak arama davasında cam çerçeve indirmediğini, sokakları kullanmadığını anımsatan Nennioğlu, “Hak arama davasını masada yaptık,  bundan sonra da hakkımızı kışkırtmalara rağmen aramaya böyle devam edeceğiz. Bu sözlerimiz bakanlıkta sahadan bihaber masa başı iş yapan hantal kokuşmuş vesayetin kulağına küpe olsun.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.