ÖĞRETMEN AYRIMINA SON

GÜNDEM 10.06.2020 - 13:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1912+ kez okundu.
 

ÖĞRETMEN AYRIMINA SON

ANKARA – CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, aynı üniversiteden mezun olan ancak farklı özlük haklarıyla çalışan öğretmenler arasındaki farkların kaldırılmasını ve tüm öğretmenlerin kadrolu olmasını istedi.    Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Mutlu nesiller ancak mutlu öğretmenlerle yetişir” sözünü anımsatarak bu sözün gereğinin yerine getirilmediğini söyledi.    Öğretmenler odasında farklı farklı kadrolara sahip öğretmenlerin olduğuna dikkat çeken Sümer, “Aynı üniversiteden mezun olan öğretmenler; özlük hakları birbirinden farklı uzman öğretmen, kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, PİCTES’li öğretmen ücretli öğretmen olarak sınıflara ayrılmış durumda” dedi.    Sümer, bu ayrımların artık öğretmenlik mesleğinin kanayan yarası olduğunu ifade ederek halen görevde olan veya atanacak olan tüm öğretmenlerin tamamının kadrolu öğretmen olmasını istedi.   ESİR DEĞİL TEŞVİK EDİN Öğretmenliğin zaten uzmanlık gerektiren bir meslek olduğunu ve bunun için tüm öğretmen maaşlarının ‘uzman öğretmen’ maaşı seviyesine çekilerek ayrımların kaldırılması gerektiğini belirten Sümer şöyle konuştu:    “Zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmen açığını kapatmanın ve istikrar sağlamanın yolu öğretmeni o bölgeye esir etmek değil teşvik etmektir. Bu bölgeler için teşvik edici düzenlemeler yapılmalıdır.    SEMİNERLER ONLİNE YAPILSIN Öğretmenler 22-30 Haziran tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seminere çağrıldı. 1 milyon 100 bin öğretmeni harekete geçirip bunları küçücük dersliklerde seminere almak salgınla mücadelenin ruhuna da pek uygun düşmüyor. Öğretmenlerin ‘seminerler online olarak yapılsın’ önerisi de dikkate alınmalı.”   

ANKARA – CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, aynı üniversiteden mezun olan ancak farklı özlük haklarıyla çalışan öğretmenler arasındaki farkların kaldırılmasını ve tüm öğretmenlerin kadrolu olmasını istedi. 

 

Sümer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Mutlu nesiller ancak mutlu öğretmenlerle yetişir” sözünü anımsatarak bu sözün gereğinin yerine getirilmediğini söyledi. 

 

Öğretmenler odasında farklı farklı kadrolara sahip öğretmenlerin olduğuna dikkat çeken Sümer, “Aynı üniversiteden mezun olan öğretmenler; özlük hakları birbirinden farklı uzman öğretmen, kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, PİCTES’li öğretmen ücretli öğretmen olarak sınıflara ayrılmış durumda” dedi. 

 

Sümer, bu ayrımların artık öğretmenlik mesleğinin kanayan yarası olduğunu ifade ederek halen görevde olan veya atanacak olan tüm öğretmenlerin tamamının kadrolu öğretmen olmasını istedi.

 

ESİR DEĞİL TEŞVİK EDİN

Öğretmenliğin zaten uzmanlık gerektiren bir meslek olduğunu ve bunun için tüm öğretmen maaşlarının ‘uzman öğretmen’ maaşı seviyesine çekilerek ayrımların kaldırılması gerektiğini belirten Sümer şöyle konuştu: 

 

“Zorunlu hizmet bölgelerinde öğretmen açığını kapatmanın ve istikrar sağlamanın yolu öğretmeni o bölgeye esir etmek değil teşvik etmektir. Bu bölgeler için teşvik edici düzenlemeler yapılmalıdır. 

 

SEMİNERLER ONLİNE YAPILSIN

Öğretmenler 22-30 Haziran tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seminere çağrıldı. 1 milyon 100 bin öğretmeni harekete geçirip bunları küçücük dersliklerde seminere almak salgınla mücadelenin ruhuna da pek uygun düşmüyor. Öğretmenlerin ‘seminerler online olarak yapılsın’ önerisi de dikkate alınmalı.” 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.