ÖĞRETMENLERİN AŞILARI NEREDE

SİYASET 01.04.2021 - 14:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1244+ kez okundu.
 

ÖĞRETMENLERİN AŞILARI NEREDE

  CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Öğretmenlerin halen aşılarının yapılmamasını Sağlık Bakanının cevaplaması talebiyle yazılı soru önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme taşıdı. Orhan Sümer, “Tüm öğretmenlerimize Covid 19 aşıları yapılacak deniyordu. Aşılar nerede” dedi. Orhan Sümer, “Yüz yüze eğitimin başlamasına rağmen köy okullarında görev yapan öğretmeler dışında aşı olabilen tek bir öğretmen olmadığı kamuoyu gündemine yansımıştır. 15 Şubat’ta köy okullarında başlayan yüz yüze eğitim 2 Mart’tan itibaren seyreltilmiş olarak diğer okullarda devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçilmeden önce ‘Öğretmenler aşılanacak, listeler hazırlandı, e-nabızdan randevu alabilirler’ açıklamalarının ise sonuçsuz kaldığı biliniyor. Öğretmenlerimize öncelik sağlayacağız hepsinin aşıları hazır açıklamalarının ardından sormak gerekiyor aşılar nerede” dedi. OKULLARDA KAOS HAKİM Orhan Sümer, “Daha önce bir çok okulda öğrenci okula geliyorsa ve covid 19’a yakalanırsa sorumluluğun aileye ait olduğuna dair belge imzalatıldığını ortaya çıkartmıştık. Öğretmenlerimiz ile ilgili en yetkili kurumlar tüm öğretmenlerimizin aşılarının yapılacağı ve sağlıklı eğitimin sağlanmasının amaçlandığı açıklanmıştı. Gelinen noktada köy okulları haricinde aşı olabilen öğretmen bulunmadığı biliniyor. Okullarda öğrenci Covid’e yakalanacak mı? Öğretmenlerimize aşılar ne zaman başlayacak ve tamamlanacak kimse bilmiyor. Yani eğitimde salgın yönetiminde tam bir kaos hakim” dedi.   KAÇ ÖĞRETMENE AŞI YAPILDI Orhan Sümer, “Soru önergemizde kaç öğretmene 1. ve 2. Doz aşılarının yapıldığının cevaplandırılmasını talep ediyoruz. Yap boza çevrilen eğitim sistemine en azından pandemi döneminde sahip çıkılmalı ve doğru adımlar atılmalıdır” dedi.    

 

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Öğretmenlerin halen aşılarının yapılmamasını Sağlık Bakanının cevaplaması talebiyle yazılı soru önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme taşıdı.

Orhan Sümer, “Tüm öğretmenlerimize Covid 19 aşıları yapılacak deniyordu. Aşılar nerede” dedi.

Orhan Sümer, “Yüz yüze eğitimin başlamasına rağmen köy okullarında görev yapan öğretmeler dışında aşı olabilen tek bir öğretmen olmadığı kamuoyu gündemine yansımıştır.

15 Şubat’ta köy okullarında başlayan yüz yüze eğitim 2 Mart’tan itibaren seyreltilmiş olarak diğer okullarda devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçilmeden önce ‘Öğretmenler aşılanacak, listeler hazırlandı, e-nabızdan randevu alabilirler’ açıklamalarının ise sonuçsuz kaldığı biliniyor. Öğretmenlerimize öncelik sağlayacağız hepsinin aşıları hazır açıklamalarının ardından sormak gerekiyor aşılar nerede” dedi.

OKULLARDA KAOS HAKİM

Orhan Sümer, “Daha önce bir çok okulda öğrenci okula geliyorsa ve covid 19’a yakalanırsa sorumluluğun aileye ait olduğuna dair belge imzalatıldığını ortaya çıkartmıştık. Öğretmenlerimiz ile ilgili en yetkili kurumlar tüm öğretmenlerimizin aşılarının yapılacağı ve sağlıklı eğitimin sağlanmasının amaçlandığı açıklanmıştı. Gelinen noktada köy okulları haricinde aşı olabilen öğretmen bulunmadığı biliniyor. Okullarda öğrenci Covid’e yakalanacak mı? Öğretmenlerimize aşılar ne zaman başlayacak ve tamamlanacak kimse bilmiyor. Yani eğitimde salgın yönetiminde tam bir kaos hakim” dedi.

 

KAÇ ÖĞRETMENE AŞI YAPILDI

Orhan Sümer, “Soru önergemizde kaç öğretmene 1. ve 2. Doz aşılarının yapıldığının cevaplandırılmasını talep ediyoruz. Yap boza çevrilen eğitim sistemine en azından pandemi döneminde sahip çıkılmalı ve doğru adımlar atılmalıdır” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.