Orman yangını çıkmadan tedbiri aldık!

GÜNDEM 30.05.2022 - 05:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2560+ kez okundu.
 

Orman yangını çıkmadan tedbiri aldık!

Adana, Antalya, Mersin ve Muğla'da eş zamanlı orman yangını tatbikatı gerçekleştirildi.    Kozan’daki tatbikata 23 kurum ve 8 sivil toplum kuruluşu ile 260 saha personeli ve 60 Afet Yönetim Merkezi personeli, İzci Federasyonu’ndan 20 personel, 39 AFAD Gönüllüsü ile toplam 379 personel katıldı. Tatbikatta; 1 İnsansız Hava Aracı, 1 söndürme helikopteri, 3 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı, 4 itfaiye aracı, 2 arazöz, 1 su tankı, 1 yangın ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 greyder, 2 kanal kazıcı yükleyici, 1 lastik tekerlekli yükleyici, 1 afet müdahale aracı, 3 ambulans, 2 mobil haberleşme aracı, 3 mobil baz istasyonu, 1 seyyar röle, 1 ikram aracı, 4 tahliye aracı ve 23 adet pikap ve devriye aracı kullanıldı.   Tatbikatta, senaryo gereği, yangın mevki olarak seçilen Eskimantaş ve Minnetli mahallelerinden 54 kişi, 15 öğrenci kurtarıldı. 4 ilde orman yangınlarına hazırlık amacıyla eşzamanlı gerçekleştirilen tatbikatı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey  Antalya'daki Yangın Yönetim Merkezi'nden izlerken, Vali Süleyman Elban da canlı yayınla Antalya'da Yangın Yönetim Merkezi'ne bağlanarak İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'ya Kozan’daki tatbikatla ilgili bilgi aktardı.   Vali Elban, Afet Koordinasyon Merkezi’nden Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ve diğer kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı tatbikatın başarıyla tamamlandığını bildirdi.  Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, AFAD ile koordineli gerçekleştirilen tatbikatta, olası orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat hazır olduklarının görüldüğünü söyledi.

Adana, Antalya, Mersin ve Muğla'da eş zamanlı orman yangını tatbikatı gerçekleştirildi. 

 

Kozan’daki tatbikata 23 kurum ve 8 sivil toplum kuruluşu ile 260 saha personeli ve 60 Afet Yönetim Merkezi personeli, İzci Federasyonu’ndan 20 personel, 39 AFAD Gönüllüsü ile toplam 379 personel katıldı. Tatbikatta; 1 İnsansız Hava Aracı, 1 söndürme helikopteri, 3 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı, 4 itfaiye aracı, 2 arazöz, 1 su tankı, 1 yangın ilk müdahale aracı, 1 dozer, 1 greyder, 2 kanal kazıcı yükleyici, 1 lastik tekerlekli yükleyici, 1 afet müdahale aracı, 3 ambulans, 2 mobil haberleşme aracı, 3 mobil baz istasyonu, 1 seyyar röle, 1 ikram aracı, 4 tahliye aracı ve 23 adet pikap ve devriye aracı kullanıldı.

 

Tatbikatta, senaryo gereği, yangın mevki olarak seçilen Eskimantaş ve Minnetli mahallelerinden 54 kişi, 15 öğrenci kurtarıldı.


4 ilde orman yangınlarına hazırlık amacıyla eşzamanlı gerçekleştirilen tatbikatı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey  Antalya'daki Yangın Yönetim Merkezi'nden izlerken, Vali Süleyman Elban da canlı yayınla Antalya'da Yangın Yönetim Merkezi'ne bağlanarak İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'ya Kozan’daki tatbikatla ilgili bilgi aktardı.

 

Vali Elban, Afet Koordinasyon Merkezi’nden Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz ve diğer kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı tatbikatın başarıyla tamamlandığını bildirdi. 


Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, AFAD ile koordineli gerçekleştirilen tatbikatta, olası orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat hazır olduklarının görüldüğünü söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.