Örnek Kent Yaşam Parkı’nda Çalışmalar Sürüyor

SİYASET 24.07.2021 - 08:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2608+ kez okundu.
 

Örnek Kent Yaşam Parkı’nda Çalışmalar Sürüyor

 Aliağa Belediyesi’nin mahalle projeleri kapsamında yer alan Yeni Mahalle Örnek Kent Yaşam Parkı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mayıs ayında duyurulan yaşam parkı kısa sürede tamamlanarak dinlenme, çocuk oyun alanları ve yemyeşil görüntüsüyle vatandaşın hizmetine sunulacak. Toplam 14 bin metrekare alan üzerinde tasarlanan Örnek Kent Yaşam Parkı projesinin 5.600 metrekaresi yeşil alan olarak planlanıyor. Proje kapsamında iki ayrı noktada dış mekân fitness grupları ve çocuk oyun alanları yer alıyor. 2.500 metrekarelik meydanda 13 kamelya, özel tasarım banklar ile pergolalar yer alıyor. Projede trafik akışını rahatlatmak amacıyla 67 araçlık otopark bulunuyor. Proje alanına dikilecek 385 adet ağaç ile farklı peyzaj gruplarıyla yemyeşil bir görünüm oluşturulacak. MİMAR YAĞMUR ZENGİN: “PROJE ALANININ BÜYÜK BİR KISMI YEMYEŞİL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK” Çalışmalar hakkında bilgi veren Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş Şirketi Proje Şefi ve Peyzaj Mimarı Yasemin Yağmur Zengin, “Örnek Kent Yaşam Parkı’nda çalışmaları tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Proje alanını çevreleyen kaldırım tamamlandı. Baskı beton çalışması sürüyor. Çocuk oyun alanları ile fitness gruplarının montajlanacağı alanlar da tamamlandı. Bisiklet yolunun yapılacağı yerler için hazırlıklar yapıyoruz. Proje alanının büyük bir kısmı Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’ın doğaya ve çevreye verdiği önem çerçevesinde planlanarak yemyeşil bir görünüme kavuşturulacak” dedi.

 Aliağa Belediyesi’nin mahalle projeleri kapsamında yer alan Yeni Mahalle Örnek Kent Yaşam Parkı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mayıs ayında duyurulan yaşam parkı kısa sürede tamamlanarak dinlenme, çocuk oyun alanları ve yemyeşil görüntüsüyle vatandaşın hizmetine sunulacak.

Toplam 14 bin metrekare alan üzerinde tasarlanan Örnek Kent Yaşam Parkı projesinin 5.600 metrekaresi yeşil alan olarak planlanıyor. Proje kapsamında iki ayrı noktada dış mekân fitness grupları ve çocuk oyun alanları yer alıyor. 2.500 metrekarelik meydanda 13 kamelya, özel tasarım banklar ile pergolalar yer alıyor. Projede trafik akışını rahatlatmak amacıyla 67 araçlık otopark bulunuyor. Proje alanına dikilecek 385 adet ağaç ile farklı peyzaj gruplarıyla yemyeşil bir görünüm oluşturulacak.

MİMAR YAĞMUR ZENGİN: “PROJE ALANININ BÜYÜK BİR KISMI YEMYEŞİL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK”

Çalışmalar hakkında bilgi veren Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş Şirketi Proje Şefi ve Peyzaj Mimarı Yasemin Yağmur Zengin, “Örnek Kent Yaşam Parkı’nda çalışmaları tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Proje alanını çevreleyen kaldırım tamamlandı. Baskı beton çalışması sürüyor. Çocuk oyun alanları ile fitness gruplarının montajlanacağı alanlar da tamamlandı. Bisiklet yolunun yapılacağı yerler için hazırlıklar yapıyoruz. Proje alanının büyük bir kısmı Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’ın doğaya ve çevreye verdiği önem çerçevesinde planlanarak yemyeşil bir görünüme kavuşturulacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.