Özel öğrenciler, bu proje ile kendilerine yetebilecek!

GÜNDEM 06.06.2021 - 18:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2083+ kez okundu.
 

Özel öğrenciler, bu proje ile kendilerine yetebilecek!

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi, Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu’nda, Özelim’e Twinning Projesi ile özel öğrencilerin başkalarına ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürmesine katkı sağlandı.  Okul Müdürü Emine Coşkun ve Özel Eğitim Öğretmeni Gülhan Saraç proje kapsamında, Adana’daki öğrencilerin Bursa ve Slovenya’da özel eğitim gören öğrencilerle birlikte öz bakım, yaşam ve sosyal yaşam becerileri kazanmasına zemin hazırladı. Okul Müdürü Emine Coşkun, proje ile öğrencilerin başkalarına ihtiyaç duymadan, bağımsız bireyler olarak toplumun içinde yaşamlarını sürdürmelerinin amaçlandığını aktararak, “Çalıştığımız okullarla sıkı bir işbirliği yaparak öğrencilerimiz, arkadaşlarıyla tanıştı, etkinlikler yaptı. Öğrencilerin, müfredata bağlı kalınarak bireysel, sosyal psikolojik gelişimlerine katkı sağlandı” ifadelerini kullandı.  Projede, özel eğitim öğrencilerine trafikte, markette, manavda, postanede, toplu taşıma araçlarında nasıl davranacakları öğretilirken, kurallara uygun davranışlar sergilemeleri için örnekler de gösterildi.  Özel Eğitim Öğretmeni Gülhan Saraç ise, öğrencilerin toplum içinde var olabilmelerini hissedebilen, özgüveni olan, kendilerini doğru bir şekilde ifade edebilen bireyler olabilmeleri için çalışmalar yapıldığını aktararak, “Bu kazanımlar diğer sınıflarda bulunan kaynaştırma öğrencilerimizle ve velilerimizle paylaşıldı. Okul ve evlerinde sürekli desteğini esirgemeyen kıymetli velilerimize ve öğrencilerimize katılımları ve destekleri için teşekkür ederiz” dedi.  Bu arada, Okul Müdürü Emine Coşkun ve Özel Eğitim Öğretmeni Gülhan Saraç ile özel eğitimli öğrenciler, Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Özgür Çelik’i ziyaret ederek, proje sunumu yaptı.  Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, projenin yürütülmesi aşamasında aktif olarak destek verdi.

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesi, Erdoğan Şahinoğlu İlkokulu’nda, Özelim’e Twinning Projesi ile özel öğrencilerin başkalarına ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürmesine katkı sağlandı. 

Okul Müdürü Emine Coşkun ve Özel Eğitim Öğretmeni Gülhan Saraç proje kapsamında, Adana’daki öğrencilerin Bursa ve Slovenya’da özel eğitim gören öğrencilerle birlikte öz bakım, yaşam ve sosyal yaşam becerileri kazanmasına zemin hazırladı. Okul Müdürü Emine Coşkun, proje ile öğrencilerin başkalarına ihtiyaç duymadan, bağımsız bireyler olarak toplumun içinde yaşamlarını sürdürmelerinin amaçlandığını aktararak, “Çalıştığımız okullarla sıkı bir işbirliği yaparak öğrencilerimiz, arkadaşlarıyla tanıştı, etkinlikler yaptı. Öğrencilerin, müfredata bağlı kalınarak bireysel, sosyal psikolojik gelişimlerine katkı sağlandı” ifadelerini kullandı. 
Projede, özel eğitim öğrencilerine trafikte, markette, manavda, postanede, toplu taşıma araçlarında nasıl davranacakları öğretilirken, kurallara uygun davranışlar sergilemeleri için örnekler de gösterildi. 
Özel Eğitim Öğretmeni Gülhan Saraç ise, öğrencilerin toplum içinde var olabilmelerini hissedebilen, özgüveni olan, kendilerini doğru bir şekilde ifade edebilen bireyler olabilmeleri için çalışmalar yapıldığını aktararak, “Bu kazanımlar diğer sınıflarda bulunan kaynaştırma öğrencilerimizle ve velilerimizle paylaşıldı. Okul ve evlerinde sürekli desteğini esirgemeyen kıymetli velilerimize ve öğrencilerimize katılımları ve destekleri için teşekkür ederiz” dedi. 
Bu arada, Okul Müdürü Emine Coşkun ve Özel Eğitim Öğretmeni Gülhan Saraç ile özel eğitimli öğrenciler, Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Özgür Çelik’i ziyaret ederek, proje sunumu yaptı. 
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, projenin yürütülmesi aşamasında aktif olarak destek verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.