Peköz: Hükümet çiftçiye 78 milyar lira yerine 23 milyar lira kaynak ayırdı

GÜNDEM 09.12.2021 - 17:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1138+ kez okundu.
 

Peköz: Hükümet çiftçiye 78 milyar lira yerine 23 milyar lira kaynak ayırdı

HDP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Kemal Peköz, 2022 bütçesinin bugüne kadar yaşanan sıkıntıların hiçbirini giderme bütçesi olmadığını belirterek, “Bu bütçe başlamadan kadük olmuş durumdadır” dedi.
Peköz, bütçe görüşmelerindeki konuşmada, partisinin nasıl bir bütçe istediğine yönelik de açıklamalar yaptı. Peköz, bütçede faiz için harcanan 240 milyar liranın, dövizdeki değer artışları nedeniyle borçlar da döviz olduğu için çok daha fazlaya geleceğini söyledi. Peköz, “200 milyar 300 milyarın üzerine çıkacak. Yine, aynı şekilde yollar ve köprüler için ayırdığınız 42 milyar da 60 milyarın üzerine çıkacak ama sabit kalan bir şey olacak.” diye konuştu.   Bütçede sabit kalanın çiftçiye ayrılan 23 milyar lira olacağını anlatan Peköz, şunları kaydetti: “Çünkü çiftçiye yasa gereği vermeniz gereken 78 milyar liranın 23 milyar lirasını ayırıyorsunuz ama bunu Türk lirası olarak ayırdığınız için bu sabit kalmaya devam edecek. Oysa ki, diğerleri döviz bazında olduğu için her gün artmaya devam edecek ve Türkiye her gün biraz daha yoksulluğa batmaya devam edecek. Siz iktidarda olduğunuz sürece bu üzerinizdeki derviş hırkası artık yırtılmaya başladı. O derviş hırkasını da yakın bir zamanda, tamamen aldığımız zaman ne olduğunuz meydana çıkacak. Hiçbir muhalefet partisinin söylediği hiçbir düzeltmeyi yapmadınız, bir noktayı, bir virgülü değiştirmediniz ve istediğiniz bütçeyi, tek adam bütçesini, saray bütçesini, dayatma bütçesini, yandaşa peşkeş çekme bütçesini Meclise getirdiniz. Şimdi, Meclisten geçirip götüreceksiniz ama arkasından da sizler yolcu olacaksınız.”
HDP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Kemal Peköz, 2022 bütçesinin bugüne kadar yaşanan sıkıntıların hiçbirini giderme bütçesi olmadığını belirterek, “Bu bütçe başlamadan kadük olmuş durumdadır” dedi.

Peköz, bütçe görüşmelerindeki konuşmada, partisinin nasıl bir bütçe istediğine yönelik de açıklamalar yaptı. Peköz, bütçede faiz için harcanan 240 milyar liranın, dövizdeki değer artışları nedeniyle borçlar da döviz olduğu için çok daha fazlaya geleceğini söyledi. Peköz, “200 milyar 300 milyarın üzerine çıkacak. Yine, aynı şekilde yollar ve köprüler için ayırdığınız 42 milyar da 60 milyarın üzerine çıkacak ama sabit kalan bir şey olacak.” diye konuştu.

 

Bütçede sabit kalanın çiftçiye ayrılan 23 milyar lira olacağını anlatan Peköz, şunları kaydetti:

“Çünkü çiftçiye yasa gereği vermeniz gereken 78 milyar liranın 23 milyar lirasını ayırıyorsunuz ama bunu Türk lirası olarak ayırdığınız için bu sabit kalmaya devam edecek. Oysa ki, diğerleri döviz bazında olduğu için her gün artmaya devam edecek ve Türkiye her gün biraz daha yoksulluğa batmaya devam edecek. Siz iktidarda olduğunuz sürece bu üzerinizdeki derviş hırkası artık yırtılmaya başladı. O derviş hırkasını da yakın bir zamanda, tamamen aldığımız zaman ne olduğunuz meydana çıkacak. Hiçbir muhalefet partisinin söylediği hiçbir düzeltmeyi yapmadınız, bir noktayı, bir virgülü değiştirmediniz ve istediğiniz bütçeyi, tek adam bütçesini, saray bütçesini, dayatma bütçesini, yandaşa peşkeş çekme bütçesini Meclise getirdiniz. Şimdi, Meclisten geçirip götüreceksiniz ama arkasından da sizler yolcu olacaksınız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.