Rektör Prof. Dr. Tuncel, Adana Turizm Sektörü Temsilcileriyle Buluştu

EĞİTİM 18.10.2021 - 10:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1433+ kez okundu.
 

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Adana Turizm Sektörü Temsilcileriyle Buluştu

  Rektör Prof. Dr. Tuncel, Adana Turizm Sektörü Temsilcileriyle Buluştu Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel sanayi, ticaret, tarım ve sağlık sektörlerinin ardından Adana kent dinamikleri içinde önemli bir yeri olan turizm sektörü ile Üniversite işbirliğini harekete geçirmek üzere sektörün temsilcileriyle bir araya geldi. Sheraton Otel’de düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel başkanlık ederken, Çukurova Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu yönetimi katıldı. Turizm sektöründen ise Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu başkanlığında kentte ve bölgede faaliyet gösteren otellerin ve turizm ile ilgili STK’ların temsilcileri katıldı. Prof. Dr. Tuncel: “Adana’nın Gastronomi ve Sağlık Turizmindeki İmaj ve Marka Değerini Yükseltmeliyiz” Çukurova Bölgesi’nde turizmin geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü olarak sektörün temsilcilerinin akademiden beklentilerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Tuncel, kent turizminin gelişmesi için yapılması gerekenleri sektör temsilcileriyle görüştü. Eşsiz kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle iç ve dış turizmin odağında olan Adana’nın, Türkiye’de ve uluslararası arenada en iyi imaj ve marka değeri olarak yükseltilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Tuncel, gerekli stratejilerin belirlenmesi ve ortak bir sinerji yaratarak bir yol haritası oluşturmak üzere bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Toplantıda ayrıca Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Karaca, Çukurova Üniversitesi bünyesinde uzun yıllardır başarı ile sürdürülmekte olan turizm lisans eğitimi hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Turizm Sektörü Temsilcileri Akademiden Umutlu Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Adana Başkanı Meltem Özdemir ve otellerin temsilcileri ise böyle bir toplantıyla tüm paydaşların Çukurova Üniversitesi öncülüğünde bir araya gelerek akademik ve idari olarak bir stratejinin belirlenmesinden duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. Turizmciler ayrıca, Çukurova Üniversitesinde kurulması için bir süre önce YÖK’e başvurusu yapılan Turizm Fakültesinde eğitim görecek öğrencilerin tüm otel ve restoranlarında staj imkânı sağlama sözünü de verdiler. Toplantıda varılan kararlar neticesinde, yapılacak yeni toplantılarla sektörün ihtiyaçları belirlenerek somut adımların atılacağı bildirildi.
 

Rektör Prof. Dr. Tuncel, Adana Turizm Sektörü Temsilcileriyle Buluştu

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel sanayi, ticaret, tarım ve sağlık sektörlerinin ardından Adana kent dinamikleri içinde önemli bir yeri olan turizm sektörü ile Üniversite işbirliğini harekete geçirmek üzere sektörün temsilcileriyle bir araya geldi.

Sheraton Otel’de düzenlenen toplantıya Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel başkanlık ederken, Çukurova Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu yönetimi katıldı. Turizm sektöründen ise Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu başkanlığında kentte ve bölgede faaliyet gösteren otellerin ve turizm ile ilgili STK’ların temsilcileri katıldı.

Prof. Dr. Tuncel: “Adana’nın Gastronomi ve Sağlık Turizmindeki İmaj ve Marka Değerini Yükseltmeliyiz”

Çukurova Bölgesi’nde turizmin geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü olarak sektörün temsilcilerinin akademiden beklentilerini dinleyen Rektör Prof. Dr. Tuncel, kent turizminin gelişmesi için yapılması gerekenleri sektör temsilcileriyle görüştü.

Eşsiz kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle iç ve dış turizmin odağında olan Adana’nın, Türkiye’de ve uluslararası arenada en iyi imaj ve marka değeri olarak yükseltilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Tuncel, gerekli stratejilerin belirlenmesi ve ortak bir sinerji yaratarak bir yol haritası oluşturmak üzere bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda ayrıca Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Karaca, Çukurova Üniversitesi bünyesinde uzun yıllardır başarı ile sürdürülmekte olan turizm lisans eğitimi hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Turizm Sektörü Temsilcileri Akademiden Umutlu

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Adana Başkanı Meltem Özdemir ve otellerin temsilcileri ise böyle bir toplantıyla tüm paydaşların Çukurova Üniversitesi öncülüğünde bir araya gelerek akademik ve idari olarak bir stratejinin belirlenmesinden duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Turizmciler ayrıca, Çukurova Üniversitesinde kurulması için bir süre önce YÖK’e başvurusu yapılan Turizm Fakültesinde eğitim görecek öğrencilerin tüm otel ve restoranlarında staj imkânı sağlama sözünü de verdiler.

Toplantıda varılan kararlar neticesinde, yapılacak yeni toplantılarla sektörün ihtiyaçları belirlenerek somut adımların atılacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.