Remdevisir tedavisi tartışma yarattı

DÜNYA 01.05.2020 - 10:23, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2544+ kez okundu.
 

Remdevisir tedavisi tartışma yarattı

Salgının merkez üssü haline gelen ABD'nin Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'den (NIAD) beklenen açıklama geldi. NIAD, Ebola tedavisinde kullanılan ‘Remdesivir’ adlı ilacın koronavirüs tedavisinde etkili olduğu açıklandı.Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin bir çok üllkede aşı çalışması gerçekleştiriliyor. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAD)'den beklenen açıklama geldi.Açıklamada, Ebola tedavisinde kullanılan bir ilacın, koronavirüs tedavisinde etkili olduğu duyuruldu.‘Remdesivir’ adlı ilacın hastanelerde deneysel tedavilere başlandığı, ilk çıkan sonuçların çok başarılı olduğu ifade edildi.Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da daha önce tedavide başarılı olduğu belirtilen Remdesivir adlı ilacın, hastanelerde insan deneylerinin yapıldığı belirtildi. Afrika kıtasında Ebola tedavisinde kullanılan ilacın koronavirüs tedavisinde başarı sağlandığı ifade edildi. DSÖ REMDEVİSİR RAPORUNU SİLMİŞTİ  Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz hafta (WHO) yanlışlıkla yayımladığı bir belgede, koronavirüs tedavisi için umut olabileceği düşünülen "remdesivir" adlı antiviral ilacın ilk tam kapasiteli klinik denemelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirmişti.Raporda Çin'de 237 hastayla yapılan denemede ilacın hastalara faydası olmadığı ve kan dolaşımı sistemindeki patojenlerin varlığını azaltmadığı belirtildi. İlacın üreticisi Amerikan Gilead Sciences şirketi ise çalışmanın sonuçlarının yanlış aktarıldığını savundu.

Salgının merkez üssü haline gelen ABD'nin Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'den (NIAD) beklenen açıklama geldi. NIAD, Ebola tedavisinde kullanılan ‘Remdesivir’ adlı ilacın koronavirüs tedavisinde etkili olduğu açıklandı.Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin bir çok üllkede aşı çalışması gerçekleştiriliyor. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAD)'den beklenen açıklama geldi.Açıklamada, Ebola tedavisinde kullanılan bir ilacın, koronavirüs tedavisinde etkili olduğu duyuruldu.‘Remdesivir’ adlı ilacın hastanelerde deneysel tedavilere başlandığı, ilk çıkan sonuçların çok başarılı olduğu ifade edildi.Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da daha önce tedavide başarılı olduğu belirtilen Remdesivir adlı ilacın, hastanelerde insan deneylerinin yapıldığı belirtildi. Afrika kıtasında Ebola tedavisinde kullanılan ilacın koronavirüs tedavisinde başarı sağlandığı ifade edildi.

DSÖ REMDEVİSİR RAPORUNU SİLMİŞTİ 

Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz hafta (WHO) yanlışlıkla yayımladığı bir belgede, koronavirüs tedavisi için umut olabileceği düşünülen "remdesivir" adlı antiviral ilacın ilk tam kapasiteli klinik denemelerinin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirmişti.Raporda Çin'de 237 hastayla yapılan denemede ilacın hastalara faydası olmadığı ve kan dolaşımı sistemindeki patojenlerin varlığını azaltmadığı belirtildi. İlacın üreticisi Amerikan Gilead Sciences şirketi ise çalışmanın sonuçlarının yanlış aktarıldığını savundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.