Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı

SİYASET 25.06.2021 - 15:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1920+ kez okundu.
 

Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP'nin salgını değil algıyı yönetmeye çalıştığını belirterek sağlık emekçilerinin haklarının verilmesini, sağlıkta yeterli sayıda atama yapılmasını ve sağlıkçılara yönelik baskının son bulmasını istedi. İstanbul'daki sağlık emekçilerine yönelik mobbinge tepki gösteren Barut, Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırarak çağdışı uygulamanın sona erdirilmesini talep etti. "SALGINI DEĞİL ALGIYI YÖNETİYORLAR" Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, "AKP iktidarı salgını değil algıyı yönetmeyi seçiyor. Kahraman sağlık emekçilerinin çalışma koşullarını iyileştirmiyor, haklarını vermiyor, sağlıkta atama yapmıyor, pandemiyle mücadelede uzmanların uyarılarını dikkate almıyorlar. Üstüne üstlük salgının mağdur ettiği esnafından çiftçisine, müzisyeninden emeklisine kimsenin derdiyle dertlenmiyorlar. Bir avuç yandaş gününü gün ederken bu beyzadeler 'Kusura bakmasınlar' diyerek halkın yaşam biçimine müdahale ediyorlar" dedi. BASKIYI KINADI Sağlıkta yaşanan sorunların son bulması için bakanlığı göreve çağıran Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Ülkemiz genelinde sağlık emekçileri çok ciddi sorunlarla boğuşurken, İstanbul'da Profesör Doktor Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi acil servisindeki 59 hemşiremiz de büyük bir dram yaşıyor. Kovid-19 ek ödeme ücretlerinde haksızlığa uğrayan sağlık emekçilerimiz, bunun düzeltilmesi için verdikleri dilekçeler nedeniyle mobbinge uğruyor. Ücret adaletsizliğine karşı hakkını arayan emekçilerimize hastane idarecileri tarafından psikolojik baskı uygulanıyor. Sağlık emekçilerimize yönelik bu insanlık dışı yaklaşımı, sert tavır ve hakaretleri, çalışma koşullarının ağırlaştırılması gibi uygulamaları kınıyoruz. Sağlık Bakanlığını göreve çağırıyoruz."



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP'nin salgını değil algıyı yönetmeye çalıştığını belirterek sağlık emekçilerinin haklarının verilmesini, sağlıkta yeterli sayıda atama yapılmasını ve sağlıkçılara yönelik baskının son bulmasını istedi. İstanbul'daki sağlık emekçilerine yönelik mobbinge tepki gösteren Barut, Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırarak çağdışı uygulamanın sona erdirilmesini talep etti.

"SALGINI DEĞİL ALGIYI YÖNETİYORLAR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, "AKP iktidarı salgını değil algıyı yönetmeyi seçiyor. Kahraman sağlık emekçilerinin çalışma koşullarını iyileştirmiyor, haklarını vermiyor, sağlıkta atama yapmıyor, pandemiyle mücadelede uzmanların uyarılarını dikkate almıyorlar. Üstüne üstlük salgının mağdur ettiği esnafından çiftçisine, müzisyeninden emeklisine kimsenin derdiyle dertlenmiyorlar. Bir avuç yandaş gününü gün ederken bu beyzadeler 'Kusura bakmasınlar' diyerek halkın yaşam biçimine müdahale ediyorlar" dedi.

BASKIYI KINADI

Sağlıkta yaşanan sorunların son bulması için bakanlığı göreve çağıran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Ülkemiz genelinde sağlık emekçileri çok ciddi sorunlarla boğuşurken, İstanbul'da Profesör Doktor Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi acil servisindeki 59 hemşiremiz de büyük bir dram yaşıyor. Kovid-19 ek ödeme ücretlerinde haksızlığa uğrayan sağlık emekçilerimiz, bunun düzeltilmesi için verdikleri dilekçeler nedeniyle mobbinge uğruyor. Ücret adaletsizliğine karşı hakkını arayan emekçilerimize hastane idarecileri tarafından psikolojik baskı uygulanıyor. Sağlık emekçilerimize yönelik bu insanlık dışı yaklaşımı, sert tavır ve hakaretleri, çalışma koşullarının ağırlaştırılması gibi uygulamaları kınıyoruz. Sağlık Bakanlığını göreve çağırıyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.