SARI DİŞLERDEN MÜKEMMEL BEYAZ DİŞLERE GEÇMENİN 4 YOLU

SAĞLIK-YAŞAM 10.09.2021 - 11:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2507+ kez okundu.
 

SARI DİŞLERDEN MÜKEMMEL BEYAZ DİŞLERE GEÇMENİN 4 YOLU

Günde iki kez düzgün bir şekilde dişlerinizi fırçalar, düzenli olarak diş ipi kullanır ve diş hekiminizi düzenli ziyaret ederseniz, sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olursunuz. Ne yazık ki bu, dişlerinizin her zaman istediğiniz kadar beyaz olacağı anlamına gelmiyor, peki bu konuda ne yapılabilir? Diş Hekimi Pertev Kökdemir, sararmanın sebepleri ve dişleri daha beyaz hale getirmenin yollarını sizler için anlattı. Sararmanın En Yaygın Nedenleri * Kahve, çay ve kırmızı şarap, renk bileşiklerinin mineye yapışmasına ve istenmeyen lekeler bırakmasına neden olabilir. Pancar gibi renk bırakan yiyeceklerde zaman içinde dişlerde renklenme oluşturabilir. * Sigara, puro ve dumansız tütündeki nikotin ve katran dişleri çok çabuk sarartır. * Bazen dişler, yaşlandıkça doğal olarak sararır, çünkü dış mine tabakası aşınarak alttaki sarımsı dentin tabakasını ortaya çıkarır. * Bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan tetrasiklin antibiyotikleri kalıcı diş lekelerine neden olabilir. Ek olarak, bazı anti-histaminikler, anti-psikotik ilaçlar ve yüksek tansiyon ilaçları diş minesinin sararmasına neden olabilmektedir. Sararmış Dişleri, Beyaz Dişler Haline Getirmenin 4 Yolu 1-Düzenli (6 ayda 1) diş taşı temizliği yaptırmak, 2-Diş beyazlatma işlemini 2-3 senede bir tekrar etmek, 3-Kalıcı diş lekeleri ve dişlerde form bozukluğu varsa porselen kaplama tedavileri ve lamina 4-Günlük düzenli ağız bakımını ihmal etmemek, karbonatlı ve diş beyazlatıcı özellikli diş macunu kullanmak.

Günde iki kez düzgün bir şekilde dişlerinizi fırçalar, düzenli olarak diş ipi kullanır ve diş hekiminizi düzenli ziyaret ederseniz, sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olursunuz.

Ne yazık ki bu, dişlerinizin her zaman istediğiniz kadar beyaz olacağı anlamına gelmiyor, peki bu konuda ne yapılabilir?

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, sararmanın sebepleri ve dişleri daha beyaz hale getirmenin yollarını sizler için anlattı.

Sararmanın En Yaygın Nedenleri

* Kahve, çay ve kırmızı şarap, renk bileşiklerinin mineye yapışmasına ve istenmeyen lekeler bırakmasına neden olabilir. Pancar gibi renk bırakan yiyeceklerde zaman içinde dişlerde renklenme oluşturabilir.

* Sigara, puro ve dumansız tütündeki nikotin ve katran dişleri çok çabuk sarartır.

* Bazen dişler, yaşlandıkça doğal olarak sararır, çünkü dış mine tabakası aşınarak alttaki sarımsı dentin tabakasını ortaya çıkarır.

* Bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan tetrasiklin antibiyotikleri kalıcı diş lekelerine neden olabilir. Ek olarak, bazı anti-histaminikler, anti-psikotik ilaçlar ve yüksek tansiyon ilaçları diş minesinin sararmasına neden olabilmektedir.

Sararmış Dişleri, Beyaz Dişler Haline Getirmenin 4 Yolu

1-Düzenli (6 ayda 1) diş taşı temizliği yaptırmak,

2-Diş beyazlatma işlemini 2-3 senede bir tekrar etmek,

3-Kalıcı diş lekeleri ve dişlerde form bozukluğu varsa porselen kaplama tedavileri ve lamina

4-Günlük düzenli ağız bakımını ihmal etmemek, karbonatlı ve diş beyazlatıcı özellikli diş macunu kullanmak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.