Şekere yine zam!

GÜNDEM 08.10.2021 - 15:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1879+ kez okundu.
 

Şekere yine zam!

Çayın ilacı, tatlıların baştacı şeker zamlandı. Marketlerde şeker fiyatları 6 liranın üstene çıkacak.
Edinilen bilgiye göre, tedarik zincirleri tarafından toptancılara daha önce 50 kilosu 230 liradan verilen şeker, 250 liraya yükseldi. Toptancılardan marketlere ulaştırılan şeker de pahalandı. Buna göre, bir kilo şeker fiyatı 6 ile 7 lira bandında olacak.     Şeker, ocak ayında da yüzde 10’lik bir zam görmüştü. Geçtiğimiz günlerde Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker pancarında alım fiyatlarında yüzde 30’luk bir artışın makul olacağını söylemişti. Akay, yaptıkları hesaplamalara göre, yüzde 52 seviyesinde şekere zam yapılırsa fabrikaların başa baş noktada faaliyetlerini sürdürebileceğine dikkat çekmişti.
Çayın ilacı, tatlıların baştacı şeker zamlandı. Marketlerde şeker fiyatları 6 liranın üstene çıkacak.

Edinilen bilgiye göre, tedarik zincirleri tarafından toptancılara daha önce 50 kilosu 230 liradan verilen şeker, 250 liraya yükseldi. Toptancılardan marketlere ulaştırılan şeker de pahalandı. Buna göre, bir kilo şeker fiyatı 6 ile 7 lira bandında olacak.  

 

Şeker, ocak ayında da yüzde 10’lik bir zam görmüştü. Geçtiğimiz günlerde Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, şeker pancarında alım fiyatlarında yüzde 30’luk bir artışın makul olacağını söylemişti. Akay, yaptıkları hesaplamalara göre, yüzde 52 seviyesinde şekere zam yapılırsa fabrikaların başa baş noktada faaliyetlerini sürdürebileceğine dikkat çekmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.