SEYEHAT ACENTALARI İFLASIN EŞİĞİNDE

SİYASET 27.05.2021 - 17:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2271+ kez okundu.
 

SEYEHAT ACENTALARI İFLASIN EŞİĞİNDE

  CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, turizm sezonu öncesinde zor durumda olan seyahat acentalarının sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Orhan Sümer, “Yanlış hamleler devam eder, sektöre destek sağlanmazsa bu yıl turizm sektörü kan ağlayacak” dedi. Orhan Sümer, “Seyahat acentaları, pandemi nedeniyle özellikle de bayram tatillerinde uygulanan kısıtlamalar nedeniyle çok ağır mali güçlükler içindedir. Bu sene ve önümüzdeki sene yapacakları faaliyetlerden kâr elde edilmesi mümkün değilken zararına, nakit akış ve tüketicimizi kaybetmemek için yapılacak işlerden TGA Turizm Payı ödemek zorunda olmak, iş yapmadıkları dönemde de beyanname vermek turizm sektörüne ağır yara vermektedir. Gerekli destekler sağlanmazsa bir çok seyehat acentası iflas etmek durumunda kalacaktır” dedi. TURİZM SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART Orhan Sümer, “Turizm sektörü sadece aşılıyım maskeleri takarak desteklenemez. Sektörün çözülmesi gereken büyük sorunları var. Bu sorunların çözümü için ayrı ayrı talepler var. Seyahat acentalarının acil desteğe ihtiyaçları vardır. Geçmiş dönem aidat borçlarının 24 ay ötelenmesi, TGA turizm payının 2021 ve 2022 yılları için alınmaması, Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin seyahat acentaları için 2022 yılına kadar devam etmesi, kamu bankaları veya kamu kaynaklarından bir kısmı hibe, bir kısmı faizsiz kredi olmak üzere mali destek sağlanması, 2021 ve 2022 yılları fuar katılımlarında uçak ve stand bedelinin TGA tarafından karşılanması, talepleri değerlendirilmeli ve gerekli destekler sağlanmalıdır.” Dedi ÜLKE EKONOMİSİNİ SADECE TURİZM GELİRLENE BAĞLAMAK HATA Orhan Sümer, “Ne yazık ki yanlış yürütülen ekonomi politikaları ülkemizi içinden çıkılması zor bir duruma sokmuştur. Yerli turist memleketine gidemezken döviz kur farkı nedeniyle yurt dışından gelecek turistler için Türkiye adeta bir tatil cennetine dönüşüyor. Ancak içinde bulunduğumuz ekonomik buhran o kadar büyük ki tüm hayali turizm sezonunu iyi geçirip ekonomiye can vereceğini düşünen iktidar büyük bir yanılgı yaşıyor” dedi.          

 

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, turizm sezonu öncesinde zor durumda olan seyahat acentalarının sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Yanlış hamleler devam eder, sektöre destek sağlanmazsa bu yıl turizm sektörü kan ağlayacak” dedi.

Orhan Sümer, “Seyahat acentaları, pandemi nedeniyle özellikle de bayram tatillerinde uygulanan kısıtlamalar nedeniyle çok ağır mali güçlükler içindedir. Bu sene ve önümüzdeki sene yapacakları faaliyetlerden kâr elde edilmesi mümkün değilken zararına, nakit akış ve tüketicimizi kaybetmemek için yapılacak işlerden TGA Turizm Payı ödemek zorunda olmak, iş yapmadıkları dönemde de beyanname vermek turizm sektörüne ağır yara vermektedir. Gerekli destekler sağlanmazsa bir çok seyehat acentası iflas etmek durumunda kalacaktır” dedi.

TURİZM SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART

Orhan Sümer, “Turizm sektörü sadece aşılıyım maskeleri takarak desteklenemez. Sektörün çözülmesi gereken büyük sorunları var. Bu sorunların çözümü için ayrı ayrı talepler var. Seyahat acentalarının acil desteğe ihtiyaçları vardır. Geçmiş dönem aidat borçlarının 24 ay ötelenmesi, TGA turizm payının 2021 ve 2022 yılları için alınmaması, Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin seyahat acentaları için 2022 yılına kadar devam etmesi, kamu bankaları veya kamu kaynaklarından bir kısmı hibe, bir kısmı faizsiz kredi olmak üzere mali destek sağlanması, 2021 ve 2022 yılları fuar katılımlarında uçak ve stand bedelinin TGA tarafından karşılanması, talepleri değerlendirilmeli ve gerekli destekler sağlanmalıdır.” Dedi

ÜLKE EKONOMİSİNİ SADECE TURİZM GELİRLENE BAĞLAMAK HATA

Orhan Sümer, “Ne yazık ki yanlış yürütülen ekonomi politikaları ülkemizi içinden çıkılması zor bir duruma sokmuştur. Yerli turist memleketine gidemezken döviz kur farkı nedeniyle yurt dışından gelecek turistler için Türkiye adeta bir tatil cennetine dönüşüyor. Ancak içinde bulunduğumuz ekonomik buhran o kadar büyük ki tüm hayali turizm sezonunu iyi geçirip ekonomiye can vereceğini düşünen iktidar büyük bir yanılgı yaşıyor” dedi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.