Seyhan Belediyesi Manda yetiştirecek!

GÜNDEM 12.01.2022 - 18:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2268+ kez okundu.
 

Seyhan Belediyesi Manda yetiştirecek!

Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle manda yetiştiriciliğine başlıyor.
Seyhan Belediye Başkan Akif Kemal Akay, Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli’nin ziyaretinde, çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.    Akay, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Karayusuflu’da 389 dönümlük alanda, işbirliği ile manda yetiştirileceğini söyledi.    Akay, kısa bir süre önce hayata geçirdikleri ve günlük 5 ton süt işleme kapasitesine sahip mandıra onayı için de bakanlığa son başvurunun yapıldığını anlattı.  Akay, manda yetiştiriciliğiyle mandıranın da daha işler hale gelebileceğini dile getirdi.    Akay, hayata geçirdikleri projelerle neler yapılabildiğini göstermek istediklerini belirterek, “Amacımız, birilerinin yaptığını yapmak değil, üretimi teşvik etmeye çalışıyoruz”  dedi. Adana'da manda sayısı 437'yi buluyor, sütünden kaymak ve yoğurt lezzetiyle biliniyor.   Akay, 85 bin lira harcayıp kompost üretimi gerçekleştirdiklerini, 30’a yakın kimyasal ürettiklerini, ayrıca DMO’dan alınan parçalarla bilgisayar üretimi yaptıklarını anlattı. Akay, Adana’da en temel eksikliğin küçük ölçekli işletme sayısı yetersizliği olduğunu vurguladı.     Akay, Dikimevi’nde üretilen montlarla 5 bine yakın çocuğun sevindirildiğini, Adana’da pek yaygın olmayan aromatik bitkiler zencefil ve zerdeçal da yetiştirdiklerini bildirdi, belediyenin küçük paralarla iyi işler yapmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.
Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle manda yetiştiriciliğine başlıyor.

Seyhan Belediye Başkan Akif Kemal Akay, Egemen Gazetesi Kurucusu Hakan Denizli’nin ziyaretinde, çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. 


 

Akay, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca Karayusuflu’da 389 dönümlük alanda, işbirliği ile manda yetiştirileceğini söyledi. 

 

Akay, kısa bir süre önce hayata geçirdikleri ve günlük 5 ton süt işleme kapasitesine sahip mandıra onayı için de bakanlığa son başvurunun yapıldığını anlattı.  Akay, manda yetiştiriciliğiyle mandıranın da daha işler hale gelebileceğini dile getirdi. 

 

Akay, hayata geçirdikleri projelerle neler yapılabildiğini göstermek istediklerini belirterek, “Amacımız, birilerinin yaptığını yapmak değil, üretimi teşvik etmeye çalışıyoruz”  dedi. Adana'da manda sayısı 437'yi buluyor, sütünden kaymak ve yoğurt lezzetiyle biliniyor.

 

Akay, 85 bin lira harcayıp kompost üretimi gerçekleştirdiklerini, 30’a yakın kimyasal ürettiklerini, ayrıca DMO’dan alınan parçalarla bilgisayar üretimi yaptıklarını anlattı. Akay, Adana’da en temel eksikliğin küçük ölçekli işletme sayısı yetersizliği olduğunu vurguladı.  

 

Akay, Dikimevi’nde üretilen montlarla 5 bine yakın çocuğun sevindirildiğini, Adana’da pek yaygın olmayan aromatik bitkiler zencefil ve zerdeçal da yetiştirdiklerini bildirdi, belediyenin küçük paralarla iyi işler yapmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.