Seyhan’daki doluluk, enerji üretimi için de yüz güldürücü

GÜNDEM 04.06.2021 - 15:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 2144+ kez okundu.
 

Seyhan’daki doluluk, enerji üretimi için de yüz güldürücü

  Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerinden Adana’daki Seyhan Baraj Gölü’nde 2 milyar metreküpün üzerinde su depolanıyor. ASKİ verilerine göre, şu anda baraj gölünde doluluk oranı 90,97. Baraj gölündeki su oranının yüksekliği enerji üretimi için yüzleri güldürüyor.  Adana'da tarımın gelişmesinde büyük katkı sağlayan ve şehir merkezindeki taşkınların önüne geçen Seyhan Barajı, hizmete açıldığı 8 Nisan 1956'dan bu yana ülke ekonomisine yaklaşık 78 milyar lira tutarında katkı sağladı.  600 kilometrelik uzunluğa yaklaşık 20 bin kilometrekarelik havza genişliğine sahip olan Seyhan Seyhan Baraj Gölü ile Eski Adana olarak bilinen yerdeki yaklaşık 850 bin dekar arazi sulanıyor. Seyhan Baraj Gölü’nde yılda 350 milyon kilovatsaat enerji üretiliyor. Bu yılda 730 bin kişinin tükettiği enerjiye karşılık geliyor.

 

Türkiye’nin en önemli tarım şehirlerinden Adana’daki Seyhan Baraj Gölü’nde 2 milyar metreküpün üzerinde su depolanıyor. ASKİ verilerine göre, şu anda baraj gölünde doluluk oranı 90,97. Baraj gölündeki su oranının yüksekliği enerji üretimi için yüzleri güldürüyor. 
Adana'da tarımın gelişmesinde büyük katkı sağlayan ve şehir merkezindeki taşkınların önüne geçen Seyhan Barajı, hizmete açıldığı 8 Nisan 1956'dan bu yana ülke ekonomisine yaklaşık 78 milyar lira tutarında katkı sağladı. 
600 kilometrelik uzunluğa yaklaşık 20 bin kilometrekarelik havza genişliğine sahip olan Seyhan Seyhan Baraj Gölü ile Eski Adana olarak bilinen yerdeki yaklaşık 850 bin dekar arazi sulanıyor. Seyhan Baraj Gölü’nde yılda 350 milyon kilovatsaat enerji üretiliyor. Bu yılda 730 bin kişinin tükettiği enerjiye karşılık geliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.